12 °C Budapest

Bezárt a híres budai étterem: fertőzést kaptak a vendégek

2015. szeptember 16. 21:30

A többször is Budapest legjobb vietnámi bisztójának választott Hai Nam Pho bezárta kapuit, miután több vendége is kórházban kötött ki.

Rendkívül korrekt, ködösítés nélküli bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán a többször is Budapest legjobb vietnámi bisztrójának kikiáltott Hai Nam Pho bisztro. Szinte minden pho-rajongó szerint itt van a legjobb pho leves a városban, az étterem mégis bezárni kényszerült egy időre, több vendég ugyanis kórházba került szeptember elején, miután augusztus elején ettek az étteremben.

Bár a bejegyzés ételmérgezést említ, a kommentekből kiderül, hogy jelenleg is legalább hatan vannak kórházban Hepatitis A fertőzéssel, amit valószínűleg az étteremben kaptak el. A Hepatitis A fertőző májgyulladás egy formája, többnyire a széklettel terjed, lappangási ideje akár 4-6 hét, de az esetek 90 százalékában tünetmentes, de így is fertőző. A betegség nagyon kellemetlen, de tünetmentesen gyógyul. A kórházban fekvő betegekben mind az a közös, hogy ettek augusztus elején az étteremben.

Az étterem is nyomoz az ügyben, várják a visszajelzéseket is, szeretnének minél hamarabb újranyitni, miután kiderítették, hogyan történhetett ez meg.

Az ügyben kereste az Index az éttermet is, akik mindenben segítik a hatóságok munkáját, és várják a vizsgálat eredményét. Jelenleg a laborvizsgálatok zajlanak, vizsgálják az ételeket és a személyzetet is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bár ijesztően hangzik ez elsőre, jelenleg nincs elég adat a feltevés alátámasztására. Mi sem tudunk többet jelenleg és a nyitás elbírálása is a mi hatáskörünk felett áll. Addig is dolgozunk az étterem fejlesztése alatt és bővítjük konyhánkat, hogy nyitásra még jobban tudjuk végezni munkánkat.

- írta válaszában a Hai Nam család.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem