14 °C Budapest

Filléres iskolakezdés: tényleg sokat spórolhatsz, ha jól választasz

2015. augusztus 27. 15:59

Egy spórolós iskolakezdést 30-40 ezer forintból lehet kihozni, de van, aki ennél sokkal többet költ. Akár 200 ezer forintot is könnyen elkölthetünk iskolatáskára, tanszerekre, füzetekre. Ahhoz, hogy a lehető legkevesebbet költsük ezekben a hetekben, megnéztük, mennyibe kerülnek a legolcsóbb termékek.

Sok pedagógus a tanszerlista összeállításakor kiköti, milyen minőségű, vagy márkájú terméket vár a szülőktől, hogy megvásároljanak a gyerekeknek. A nagyon olcsó darabok gyakran alacsonyabb minőségűek is, de van, akinek nincs más választása, mint megvenni a legolcsóbbat. Aztán meg szurkolni, hogy a táska cipzárja kibírja egész évben, hogy a ceruzát tizedszer is ki lehessen hegyezni.

A Pénzcentrum most a legolcsóbbak közül szemezgetett, amik nagy valószínűséggel minden kisiskolás táskájába be kell, hogy kerüljenek szeptemberben. Összehasonlításképp leírtuk az interneten általunk fellelt legmagasabb árakat is.

  • Vízfesték (12 darabos)
    Vízfestéket a netet böngészve az egyik online bolt ajánlatában találunk 178 forintért. Nem kicsi a spórolás, akadnak készletek 4800-5500 forintért is.

  • Tempera
    A legolcsóbban az egyik hipermarketben találtunk, 399 forintért. Ennek majdnem tízszereséért is lehet kapni, 3800 forintért.

  • Ecsetszett (2 darabos)
    Az egyik legnagyobb hazai hiper láncnál 149 forintért találtunk ecsetszettet, de 180 forintért lehet kapni egyetlen darabot is, póniszőrből.

  • Színes ceruzák
    Már 399 forintért is találni az egyik hipermarket kínálatában, de ennél jóval drágábban is vehetünk: 4400, vagy 5500 forintot is elkérhetnek egy készletért.

  • Írólap
    44 forint egy csomag a neten, de ugyanúgy 125 forintért is lehet kapni.

    LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

    A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Füzet
    Már 19 forintért árulják a füzeteket az egyik hipernél, de itt is jóval drágább árakkal is találkozhatunk. Például egy az egszerű füzetnél vastagabb darab már akár 2500 forint is lehet.

  • Füzetborító
    A legolcsóbbat  egy webáruház kínálatában találtuk, 7 forintért.  De van olyan csomag, amiben ugyanolyan átlátszó műanyag füzetborítás 150 forint per darabra jön ki.

  • Tolltartó
    Az egyik hipermarketben 249 forint egy üres hengeres tolltartó, és lehet kapni akár 3300 forintért is.

  • Tisztasági csomag
    A tisztasági csomag egy fogkefetartót, műanyagpoharat, szappantartót tartalmaz, az egyik webáruház kínálatában legolcsóbban ez 392 forint. Az ennél színesebb, mintás darabok pedig 2240 forintba kerülnek.

  • Grafit ceruza
    Már lehet kapni 22 forintos darabáron, de az online keresés eredményeképpen találni 90 forint per darabért is, és ezek még csak az "amatőr" termékek.

  • Tornazsák
    Az egyik legolcsóbb ajánlatban 382 forint szerepel, de az árösszehasonlító oldalak tanúsága szerint van 6400 forintért is.
  • Ragasztóstift
    Majdnem az 50 forintos ár tízszereséért is lehet kapni ragasztóstiftet, 480 forintért.
  • Olló
    Az egyik webáruházban 180 forint a legolcsóbb 12 centis pengéjű gyerekolló, míg egy azonos paraméterekkel rendelkező olló akár 1800 forint is lehet.

Az összehasonlítást a legnagyobb hipermarketek ajánlatai, a webáruházak kínálata, és az árösszehasonlító oldalak adatai alapján készítettük.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm