Miért van ma ilyen sok nyugdíjas az Auchanban?

2015. augusztus 24. 15:11

A nyugdíjasokat célozza újabb kampányával az egyik nagy magyar áruházlánc, ugyanis minden hétfőn 5 százalékos kedvezményt biztosít számukra. Feltételekből persze akad bőven, utánakérdeztünk, miért pont a nyugdíjasokra és a hétfői napra esett a választás.


"Minden hétfő nyugdíjas nap" olvasható az Auchan aktuális hirdetésében. A reklámból kiderül, amennyiben hétfőn vásárolnak az üzletben a nyugdíjasok 5 százalék kedvezményt kaphatnak. Ehhez azonban szükség van nyugdíjas igazolványra és egy bizalomkártyára is, amin bizalompont formájában kerül jóváírásra a kedvezményes 5 százalék.

A vasárnapi zárva tartás hatása lenne?

A Portfolio legfrissebb értesülése szerint az online pénztárgépek heti forgalmi adatai alapján fokozatosan bővül a kereskedelmi forgalom, de azt, hogy ez mennyiben köszönhető a fehéredésnek és a tavaszi, illetve nyári általános keresletbővülésnek, azt egyelőre nem lehet megállapítani.

A hét napjaira lebontva pedig az látható, hogy a legkevésbé a hétfői fogyasztás volumen változott, ám ez is 10 százalék feletti bővülést könyvelhetett el a vasárnapi boltzár bevezetése előtti időszakhoz képest. Az adatokat látva viszont felmerül a kérdés, miért pont a hétfői napra esett az áruházlánc választása?

A döntés nem lehet véletlen, hiszen az áruházlánc tapasztalatai szerint a vasárnapi zárást követően sok nyugdíjas tér be hozzájuk hétfőn azzal a céllal, hogy a hétvégén elfogyasztott termékeket már a hét elején pótolják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyugdíjas vásárlók jellemzően kisebb kosarakkal, többször vásárolnak be, ezért is kényelmes számukra a hétfői nap a heti bevásárlásra.

- válaszolta megkeresésünkre az Auchan Magyarország sajtóképviselője.

Az áruház vásárlói között sok nyugdíjast és családot tartanak számon, ezért is jött létre a Nyugdíjas hétfő illetve az ehhez hasonló Családos péntek kedvezmény.

Az áruházlánc elmondása szerint folyamatosan bővülést mutat a kedvezményt igénybevevő nyugdíjasok száma.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem