A kínai éttermek legnagyobb átverései

2015. május 30. 16:02

Manapság a nagyobb magyar városok tele vannak kínai éttermekkel. Rengeteg rémhírt hallani, hogy pontosan miből és hol készülnek az ételek ezekben az éttermekben. Most azonban összegyűjtöttük azokat a jeleket, amiből könnyedén kiszúrhatod, hogy bizony nem jó helyen jársz.

1. Édes-savanyú szósz

Az édes-savanyú szósz egy igazi kínai specialitás, ezért nehéz igazán jól elkészíteni. Pont ez az, amiért könnyedén kiszúrhatjuk, hogy nem igazi kínai étteremről van szó.  Ha a szószunk rettentően sűrű és édes, akkor kezdhetünk gyanakodni. Sokan azt hiszik, hogy a kínai konyha titka a cukorban rejlik, ám ez nem igaz. A megfelelő mártás enyhén sós és enyhén édes, nem olyan, mint egy édesség. 

2. Ázsiai betűtípus

Sokan próbálkoznak a kínai írásjelekkel az éttermekben, hiszen akkor mindenki azt gondolhatja, hogy valódi kínai ételeket fog kapni. A nagy feliratok, vagy a menüsorban megjelenő írásjelek lehet, hogy csak figyelemelterelésre szolgálnak.

3. Nagy üveg szójaszósz az asztalon

Az eredeti kínai éttermekben ilyet nem látni. Ugyanis a hatalmas üveg arra sarkalja az embereket, hogy jól locsolják nyakon az ételt szójaszósszal, még azelőtt mielőtt azt megkóstolták volna. Ez elveszi az ételeknek az ízét, amire egy autentikus kínai étteremben nincsen szükség.

4. Házhozszállítás

Amikor belépünk az étterembe és azt látjuk, tele van szórólapokkal, amik a házhozszállítást reklámozzák, akkor már kezdhetünk gyanakodni, hogy bizony rossz helyen járunk. A hagyományos kínai étteremben ugyanis nincsen házhozszállítás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

5. Kanál

Amikor egy étteremben találkozunk rendes fém kanállal és igazi kínai leveses kanállal is, akkor az nem sok jót sejtet. Egy rendes kínai étteremben ugyanis nincsen szükség mindkét kanálra.

6. Sárkány

Nem jó jel, ha az étterembe lépve mindenhol csak sárkányt látunk. Ugyanis a jelenlegi kínai kultúra ennél már modernebb, egy igazi kínai étteremben, már nem pakolnák tele az éttermet sárkánymotívumokkal.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?