-6 °C Budapest

Te is a Danone joghurtot veszed? Itt a nagy joghurt teszt

2015. május 2. 07:02

A Pénzcentrum ezúttal az epres joghurtokat vizsgálta meg közelebbről. A 14 kóstolt termékből akadt víz vagy épp virág ízű is. A nyertes a maximális 400 pontból 317-et kapott, azonban ár-érték arányban az utolsó helyen végzett.

Vaktesztünkben a kinézetre, állagra és az ízre fókuszáltunk. A joghurtokat kis poharakba öntöttük, a kóstolás végén pedig az összhatást is pontozni kellet. A Pénzcentrum kibővített szerkesztősége 10 fővel 14 féle epres joghurtot kóstolt meg. Pontozni 1-10-ig lehetett, így a nyertes termék 400 pontot is kaphatott volna, ettől azonban eléggé elmaradt, összesen 317-et kapott.

A győztes a Mövenpick tejszínes joghurtos terméke lett. A második az ALDI-ban kaphato Desira, a harmadik helyen pedig a LIDL-ben beszerezhető Milbona végzett.

Nagy meglepetésünkre, az utolsó helyre a Danone olcsóbb terméke: a "nap mint nap" került. Annak ellenére, hogy volt, akinek ez ízlett a legjobban, ezúttal tesztelőink az utolsó helyre pontozták.

A viszonylag egyformán teljesítő epres joghurtokat nem illeték sok szép szóval a kóstolok. Egyesek találkoztak virág, Tuti Frutti, vagy víz ízzel, míg mások műanyag vagy épp mosogatószer ízűnek érezték joghurtokat. Egy-két esetben azért említettek finom vagy gyümölcsös ízt is a tesztelők.

A teszt nyertese a Mövenpick
: ízben, állagban és külalakban is a legtöbb pontot kapta. Azonban ár-érték arányban az utolsó helyen végzett. Ami nem meglepő, mert az ára kifejezetten magas a többi termékhez képest. Így ebben a versenyben az ALDI-ban kapható Desira nyert. A második és harmadik helyre az ár-érték arány versenyben pedig a LIDL termékei a Fruit Jumbo és a Milbona került.

Az epres joghurtok vásárlásakor nem csak az volt a feltűnő, hogy hatalmas választék van belőlük, de a legtöbbjük nem csupán csak epret tartalmaz. Sok esetben találkoztunk céklalé vagy cékla sűrítmény megjelöléssel a címkén, de akadt olyan termék is, ami sárgarépát vagy mogyorót tartalmazhat. A meglepetés csak ezután jött, ugyanis több termék leírásában szerepel a kármin, mint összetevő, azaz - bíbortetű nőstényeiből kivont színezőanyag.

Az alábbi epres joghurtokat kóstoltuk meg:

 • Danone 75 Ft / 125g
 • Jogobella 109 Ft / 150g
 • Desira (Aldi) 99 Ft / 200g
 • Mövenpick (Spar) 249 Ft / 150g
 • Sió 109 Ft / 150g
 • Activia 119 Ft / 125g
 • Fasten (Spar) 164 Ft / 180g
 • Gropper (Spar) 149 Ft / 200g
 • Zott szívecske 69 Ft / 125g
 • Creamfields (Tesco) 79 Ft / 140g
 • Fruit Jumbo (Lidl) 65 Ft / 150g
 • Milbona (Lidl) 125 Ft / 250g
 • Pilos (Lidl) 89 Ft / 150g
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?