0 °C Budapest

A szokásos dupláját költhetünk lottóra a nyárias időjárás miatt

Pénzcentrum
2015. április 17. 09:31

A jó idő miatt közel kétszer annyi lottószelvényt adhatnak fel a 16. játékhéten, mint az átlag a Szerencsejáték Zrt. szerint. Az ikszek többségét a hét második felépen húzzák be, így a pénteki és a szombati időjárás sorsdöntő lehet a feladott lottó alapjátékok számában - írja a Napi Gazdaság.

Várhatóan több mint 7 millió alapjátékot vonz az ötös lottó 3,9 milliárd forintos e heti főnyereménye, de a játékkedvet több tényező, így a halmozódás mértéke mellett az akciós nyereményjáték vagy az időjárás is befolyásolja

 - mondta a Napi Gazdaságnak Garai Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. vezető kommunikációs menedzsere.

A tapasztalatok szerint a szelvények 90 százalékát a hét második felében adják fel, de hűvös, esős időben akár 200-300 ezer alkalmi játékos is távol maradhat a termináloktól.

A havi rendszerességű, különsorsolásos nyereményakciók 10-15 százalékkal több fogadót is mozgósíthatnak, ugyanakkor hasonló arányban visszatartó erő lehet a hónap vége, amikor az emberek már a fizetésnapra várnak.

A nyereményalap a szeptember 13-i húzás óta halmozódik, egy hete közel 6,5 millió alapjáték érkezett be. A nyereménytől függetlenül is eladnak egy héten 3,5 millió szelvényt.

A játékszervező tapasztalatai szerint az alkalmi játékosok belépése a meghirdetett főnyereménytől függően egyre feljebb tolódik; míg pár éve az egymilliárd, mostanában inkább az 1,5-2 milliárd forintos főnyeremény elérésekor csatlakoznak.

Az interneten, sms-ben, atm-en keresztül játszók részaránya évről évre növekszik, de az elektronikus csatornákon beérkező forgalom még mindig 10 százalék alatti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?