25 °C Budapest
Csak ennyi SPAR maradhat nyitva vasárnap: itt a lista

Csak ennyi SPAR maradhat nyitva vasárnap: itt a lista

2015. március 11. 11:12

19 SPAR lesz nyitva vasárnaponként március 15-e után. Elvileg. A benzinkutas Express boltoknál ugyanis lehet még változás.

19 áruházát tartja nyitva a Magyarországon a SPAR vasárnaponként március 15-e után. Az üzletláncnak 418 boltja van jelenleg hazánkban.

Az áruházlánc sajtóosztálya lapunkat arról tájékoztatta, hogy a 19 üzletből 8 olyan Express bolt, amelyik 0-24 óráig nyitva tart majd a hét utolsó napján is (egy Fóton, hét Budapesten).


A SPAR-nak a fővároson kívül Szerencsen, Nyírbátorban, Szigetszentmiklóson és Fóton lesz vasárnap is nyitva boltja.

Ezek a Tescók lesznek nyitva vasárnaponként: itt a teljes lista - KATTINTS!

Budapesten megmarad a SPAR a Batthyány téren, a körúton a Jászai és a Nyugati között, az Oktogonnál, de a Mester utcában, a Nagymező utcában és a Liszt Ferenc reptéren is.

Vagy még 19 sem lesz?

A SPAR számára eddig úgy tűnt, a vasárnapi zárva tartás ki tudja védeni azzal, hogy összefogva az OMV-töltőállomásokkal, a benzinkutakon nyitja meg kisebb üzleteit. Ez egyébként már nem most kezdődött, az áruházlánc több más lánchoz hasonlóan döntött a vásárlói szokásokra adott válaszként a kisebb, franchise rendszerben működő üzletek nyitása mellett. 2013-ban nyitott meg az első Express a XI. kerületi OMV-kúton, majd tavaly februárban ezt öt követte. Jelenleg összesen 7 ilyen SPAR-OMV működik Budapest környékén, de további üzletek nyitását is tervezték.

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága azonban olyan módosító javaslatot nyújtott be, ami első látásra a benzinkutas boltok ellen született:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

az az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzlet, amely nem értékesít üzemanyagot, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősül.

A módosító javaslat indoklásában az szerepel, hogy a törvény alkalmazását kívánják segíteni a jogértelmezési szabályok bevezetésével.

A Portfolio elemzői véleménye szerintazonban még nem egyértelmű a mostani törvényjavaslat hatása a bolthálózatra. Ha ugyanis a benzinkúton vásárolt benzinért is a Spar kasszájánál kell fizetni, akkor az már valószínűleg üzemanyag értékesítésnek számít. Több más benzinkút hálózatnál elég elterjedt gyakorlat, hogy az egyes kutak, nem a nagy társaság tulajdonában állnak, hanem franchise partnerek üzemeltetik őket. A benzinkúton található shopot teljes egészében ez a partner viszi, a hálózat üzemanyagát pedig bizományban árulja. Mivel a Spar Expreszek tekintetében is van példa arra, hogy a Spar kasszájánál rendezhetjük a benzinvásárlást is, véleményünk szerint, a Sparok helyzete rendezhetőnek tűnik.

A Pénzcentrum megkereste a Spart is az ügyben, ők hogy látják, be kell-e zárniuk a benzinkutakon működő boltoknak. Egyelőre nem kaptunk választ a kérdésben.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 19. 14:40