14 °C Budapest

Csak ennyi SPAR maradhat nyitva vasárnap: itt a lista

2015. március 11. 11:12

19 SPAR lesz nyitva vasárnaponként március 15-e után. Elvileg. A benzinkutas Express boltoknál ugyanis lehet még változás.

19 áruházát tartja nyitva a Magyarországon a SPAR vasárnaponként március 15-e után. Az üzletláncnak 418 boltja van jelenleg hazánkban.

Az áruházlánc sajtóosztálya lapunkat arról tájékoztatta, hogy a 19 üzletből 8 olyan Express bolt, amelyik 0-24 óráig nyitva tart majd a hét utolsó napján is (egy Fóton, hét Budapesten).


A SPAR-nak a fővároson kívül Szerencsen, Nyírbátorban, Szigetszentmiklóson és Fóton lesz vasárnap is nyitva boltja.

Ezek a Tescók lesznek nyitva vasárnaponként: itt a teljes lista - KATTINTS!

Budapesten megmarad a SPAR a Batthyány téren, a körúton a Jászai és a Nyugati között, az Oktogonnál, de a Mester utcában, a Nagymező utcában és a Liszt Ferenc reptéren is.

Vagy még 19 sem lesz?

A SPAR számára eddig úgy tűnt, a vasárnapi zárva tartás ki tudja védeni azzal, hogy összefogva az OMV-töltőállomásokkal, a benzinkutakon nyitja meg kisebb üzleteit. Ez egyébként már nem most kezdődött, az áruházlánc több más lánchoz hasonlóan döntött a vásárlói szokásokra adott válaszként a kisebb, franchise rendszerben működő üzletek nyitása mellett. 2013-ban nyitott meg az első Express a XI. kerületi OMV-kúton, majd tavaly februárban ezt öt követte. Jelenleg összesen 7 ilyen SPAR-OMV működik Budapest környékén, de további üzletek nyitását is tervezték.

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága azonban olyan módosító javaslatot nyújtott be, ami első látásra a benzinkutas boltok ellen született:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
az az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzlet, amely nem értékesít üzemanyagot, a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősül.

A módosító javaslat indoklásában az szerepel, hogy a törvény alkalmazását kívánják segíteni a jogértelmezési szabályok bevezetésével.

A Portfolio elemzői véleménye szerintazonban még nem egyértelmű a mostani törvényjavaslat hatása a bolthálózatra. Ha ugyanis a benzinkúton vásárolt benzinért is a Spar kasszájánál kell fizetni, akkor az már valószínűleg üzemanyag értékesítésnek számít. Több más benzinkút hálózatnál elég elterjedt gyakorlat, hogy az egyes kutak, nem a nagy társaság tulajdonában állnak, hanem franchise partnerek üzemeltetik őket. A benzinkúton található shopot teljes egészében ez a partner viszi, a hálózat üzemanyagát pedig bizományban árulja. Mivel a Spar Expreszek tekintetében is van példa arra, hogy a Spar kasszájánál rendezhetjük a benzinvásárlást is, véleményünk szerint, a Sparok helyzete rendezhetőnek tűnik.

A Pénzcentrum megkereste a Spart is az ügyben, ők hogy látják, be kell-e zárniuk a benzinkutakon működő boltoknak. Egyelőre nem kaptunk választ a kérdésben.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem