Meglepetés az Ötöslottón: hova tűntek a játékosok?

Meglepetés az Ötöslottón: hova tűntek a játékosok?

2014. november 22. 07:02

A korábbi halmozódási időszakokhoz viszonyítva jelentősen visszaesett az Ötöslottó népszerűsége. A Szerencsejáték Zrt. szerint nincs gond.

A Pénzcentrum a 4. héten is élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását. Várhatóan 19:25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a gigászi, 1081 millió forintos főnyereményt.

A korábbi halmozódási időszakokhoz viszonyítva visszaesett az Ötöslottó népszerűsége az elmúlt hetekben/hónapokban; legalábbis ez derül ki az értékesítési statisztikákból. A játékszervező szerint nincs nagy gond, a visszaesést az időszaki sajátosságokban látják.

Az Ötöslottó az utóbbi hetekben hasonlóan teljesített, mint más halmozódós időszakban. Két héttel ezelőtt ugyan volt egy visszaesés, ami többek között a többnapos ünnepnek köszönhető, illetve annak, hogy hónap végén többnyire visszaesik a vásárlókedv

- tájékoztatta lapunkat a Szerencsejáték Zrt.

Az értékesített alapjátékok darabszámát összesítő statisztikák ugyanakkor mást mutatnak; 4 halmozódási időszakot vizsgáltunk a tavalyi és idei évből, mindegyik esetében az elsőtől a 17. sorsolásig (az alábbi infografikán fekete vonal mutatja a jelenlegi ciklust):

Mi okozhatja a visszaesést?

1. Emelkedő ingerküszöb

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a halmozódások esetében folyamatosan emelkedik az ingerküszöb, és egyre magasabb az a jackpot, ami lázba hozza a játékosokat. Jellemzően egymilliárd felett nő a játékos kedv, de lassan tolódik ez a határ felfelé. A jelenlegi halmozódás is 1 milliárdnál jár.

2. Kevesebb hirdetés/rossz időjárás

A szervezők szerint emellett az is közrejátszhatott a visszaesésben, hogy az elmúlt hónapban kevesebbet hirdettek a médiában, mert a halmozódás eddig még nem volt magas.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sőt, a vásárlási kedvet még az időjárás is befolyásolja (ha pl. esik az eső, kevesebben mennek be a lottózóba - ezt mutatják a társaság elemzései is).

3. Eurojackpot

Nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy nemrég indult el Magyarországon az Eurojackpot, ami valamelyest elszívhatta a korábbi Ötöslottó-játékosokat. A Szerencsejáték Zrt. meglátása szerint:

Az Eurojackpot hatása hosszabb távon látszik, az elmúlt néhány hét tapasztalatai alapján nem tudunk következtetéseket levonni, hiszen számos más tényező is befolyásolta a forgalmat.

Annyi biztos, a társaság közlése szerint az Eurojackpot tagországok közül az SzZrt. forgalmi részarányát tekintve az első 10 társaság között van. Arról viszont nem kaptunk tájékoztatást, milyen jutalék illeti meg a társaságot az eladott szelvények után.

Átfogó képet a régi és új játékok értékesítésének (népszerűségének), valamint a bevételek alakulásáról tehát csak az év végi statisztikák publikálása után kaphatunk. Az elmúlt évek adatainak fényében kérdés, idén is folytatódik-e a trend, vagy megtörik a dinamikus növekedés.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18