11 °C Budapest
Örülhetnek a H&M magyar vásárlói: itt a nagy bejelentés

Örülhetnek a H&M magyar vásárlói: itt a nagy bejelentés

2014. november 18. 10:12

Óriásszereplő lép az online piacra Magyarországon jövőre: a H&M kedden bejelentette, hogy Magyarországon is elindítja ruházati webshopját.

Belgium, Bulgária, Csehország, Lengyelország, Portugália, Románia és Szlovákia mellett Magyarországon is elindítja webshopját a ruházati piacon világszerte meghatározó szereplőnek számító svéd Hennes & Mauritz, azaz a H&M.

A világ második legnagyobb ruházati cége (az első a Zara márka tulajdonosa, az Inditex-csoport) 2015-ben indíthatja webshopjait - írta kedden a Reuters hírügynökség. A H&M ötvennél több országban van jelen világszerte, és egyik zászlóshajója az úgynevezett fast fashion ruházati piacnak (azaz rugalmasan alkalmazkodnak a legfrissebb divatirányzatokhoz, kollekciójuk gyakran frissül).

A bejelentés azért is érdekes, mert a nagy fast fashion cégek közül a H&M lesz az első, amelyik magyar webshopot indít. Azt egyelőre nem tudni, hogy a H&M Home lakberendezési üzletág is elérhető lesz-e online.

A H&M-nek egyébként jelenleg is van (jól működő) magyar honlapja: bár vásárolni nem lehet, a kollekciókat, a termékleírásokat és az árakat is mutatja. A vásárlóknak azonban nincs könnyű dolguk: a honlap nem árulja el, hogy melyik boltban kapható a termék - az egyes üzletek kínálata viszont jelentősen eltér egymástól.

Szeretjük a hazai webshopokat

Bár pontos felmérés nincs róla, valószínű, hogy egyre többen vásárolnak ruházati terméket külföldi székhelyű webshopokban. Ugyanakkor - mint az a GfK Digital Connected Consumer 2014 kutatásából kiderül - a magyar online vásárlók többsége, még mindig inkább a hazai webshopokat részesíti előnyben, ennek hátterében leginkább a kockázatminimalizálást, mint indokot lehet felfedezni. A hazai online boltokban vásárló minden második fogyasztónak a hazai garancia, illetve annak érvényesíthetősége fontos, továbbá minden negyedik hazai webáruházban vásárló tart a nem forintban történő fizetéstől.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az online vásárlók egyharmadának gondot okoz az idegen nyelvek aktív használata, azt mondják, hogy nem beszélnek (elég jól) idegen nyelveken ahhoz, hogy külföldi oldalról vásároljanak.

A hazai vásárlással kapcsolatban említett másik előny, hogy a csak itthonról vásárlók egyharmada úgy érzi, gyorsabban megkapja a megrendelt árut.

A GfK felmérése szerint egyébként a ruházati cikkek nincsenek a TOP10-ben a 18-49 éves korosztály online vásárlási toplistáján.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?