25 °C Budapest

A lottóötöshöz csak egy tojás kell: elméletben

Pénzcentrum
2014. szeptember 21. 13:01

Mindenkinek van arról sejtése, milyen sok árut mozgat meg egy áruházlánc évente. A Pénzcentrum a múlt heti Coop Rally-n, a verseny névadójától tudott meg egy sor érdekes adatot a magyarok fogyasztási szokásairól.

Óriási mennyiség fogy például vécépapírból egy átlagos háztartásban egy év alatt, hát még ha azt vizsgáljuk meg, egy kiskereskedelmi lánc mennyit ad el belőle egy évente. A Coop eladási adatai alapján kiderült, mennyi margarin, tojás, vagy zsemle fogyott tavaly.

  • Ha az egy év alatt eladott kenyereket egymás után illesztenék, kitelne belőle a Budapest - Buenos Aires távolság oda-vissza.

  • Naponta annyi zsemlét árusítanak, mint egy elefántpár tömege.

  • A toalettpapír minden háztartásban megtalálható és jelentős mennyiség fogy belőle. Az üzletláncban az egy év alatt eladott toalettpapírok együttes hossza a Föld-Hold távolság másfélszeresét teszi ki.

  • Az áruházlánc ezer különféle sajtot forgalmaz. A sajtok neveinek felsorolása egy 25 oldalas könyvet tenne ki. Csak "A" betűből 2732-t darab lenne benne.

  • Az egy évben eladott sajátmárkás cola mennyiségével 8 nemzetközi úszóverseny lebonyolítására is alkalmas medencét lehet megtölteni.

    Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

    A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Ha az ott eladott minden egyes tojásra különböző kombinációkban felírnának 5 lottószámot, biztosan lenne közöttük minden évben öttalálatos. És átlagosan minden napra jutna 4-es, délelőttre és délutánra egyaránt.

  • Annyi margarint adnak el egy évben, hogy egy 1000 fős falu összes családjának hűtőjét minden nap tele lehetne tölteni vele.

Mindebből jól látszik, hogy komoly feladat megfelelő alapanyag- és termék mennyiséget biztosítani a vevők számára. Az áruházlánc mindezt az országos beszerzéseken túl, a helyi termelőkkel, beszállítókkal való együttműködésen keresztül valósítja meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm