14 °C Budapest

Ruhacsempészeket fogott az adóhatóság

MTI
2014. július 9. 13:33

Több mint 8500 nagy értékű, hamis márkajelzésű ruhát találtak a pénzügyőrök egy teherautóban Nagylaknál, az árut lefoglalták és az ügyben büntetőeljárást indítottak - tudtuk meg a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV).

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense közölte, a Nagylak térségében közúti ellenőrzést tartó pénzügyőrök megállítottak egy török teherautót, amely a fuvarokmányok szerint textilárut szállított Törökországból Franciaországba.

A járőrök megbontottak néhány műanyag zsákot, amelyekben különböző világmárkák jelzésével ellátott ruházati termékek voltak, ezért a teljes szállítmányt átvizsgálták. Valamennyi zsák kipakolását követően kiderült, hogy a bejelentett szállítmány között 8525, különböző logóval ellátott márkásnak tűnő ruházati terméket - zokni, póló, pulóver, ing - rejtettek el.

Az időközben helyszínre érkezett szakértő előzetes véleménye szerint az elrejtett termékek hamisítványok - tudatta az őrnagy. A pénzügyőrök a megközelítőleg 45 millió forint értékű hamis ruhaszállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20