15 °C Budapest

Százforintos fehérorosz cigi: ez hódít a budapesti feketepiacon

Pénzcentrum
2014. május 15. 09:04

Már nemcsak vidéken, hanem Budapesten is egyre több urkán és fehérorosz cigaretta fogy. Van olyan fehérorosz termék, melynek beszerzési ára körülbelül 100 forint, itthon pedig bőven 500 forint felett tudják eladni - írja a Napi Gazdaság.

Már a fővárosban is egyre több helyen látni olyan fehérorosz cigarettásdobozokat, melyekre korábban nem volt példa. Például a Jin Ling vagy a Fest márkájú, a feketepiacon beszerezhető dohányárukkal is mind többször lehet találkozni. Itthon eddig főleg az urkán Prilukit árulták a feketézők, azt is inkább vidéken.

Pedig várható volt, hogy idővel megjelennek a fehérorosz gyártmányok. A Jin Ling például 40-50 dollárcentért (90-110 forintért) kapható Fehéroroszországban, itthon viszont bőven 500 forint felett is lehet értékesíteni. A Napi Gazdaság információi szerint az a gyár, ahol ezt gyártják, időnként a feketepiacra is termel.

Hivatalosan hazánkban az illegális cigarettaforgalom a piac 12 százaléka körül mozog. Ez a csökkenő cigarettafogyasztás miatt ma már kevesebb mint egymilliárd szál évente. Ugyanakkor a feketepiac méretének megállapítása nem ilyen egyszerű, hiszen azt sem lehet pontosan megmondani, hogy hány szál cigaretta fogy Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25