21 °C Budapest

Így verik át a magyar vásárlókat: a húsokkal trükköznek a legtöbbször

Pénzcentrum
2014. április 22. 09:00

Legtöbbször a lejárati idővel és a húsokkal, húskészítményekkel trükköztek az élelmiszer-kereskedők tavaly - írja a Napi Gazdaság.

A leggyakoribb jogsértés a lejárt minőségmegőrzési idővel való forgalmazás az élelmiszer-kereskedelemben. A második helyen a jelölési kifogások állnak, utánuk pedig a nyomonkövethetőség hiánya következik. A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint leggyakrabban a húsokkal és húskészítményekkel fordulnak elő visszaélések. Tipikus hiba, hogy a termék összetevői eltérnek az élelmiszerkönyvi előírásoktól, vagy nem tüntetik fel magyarul a legfontosabb információkat.

Tavaly közel 69 ezer esetben ellenőriztek élelmiszer-biztonsági létesítményeket. Összesen 3587 határozatban valamivel több mint 900 millió forint bírságot szabtak ki. A vizsgált termékek közül tízezernél is több terméket kellett kivonni a forgalomból.

Az idei év első három hónapjában már közel 17 ezer ellenőrzést folytattak le a hatóságok, ebből 810 esetben kellett bírságolni. Közel ötezer terméket pedig már ki is kellett vonni a forgalomból.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?