24 °C Budapest

Egyre többet vásárolunk webshopokban

Pénzcentrum
2014. március 18. 10:32

Kifejezetten jónak mondható kiskereskedelmi adatok jellemzik az elmúlt három hónap kiskereskedelmi adatait, különösen az online értékesítés területén mértek kimagasló adatokat. A jövőbeni kilátások még a legutóbbi adatokat is felülmúlják, tíz kereskedőből kilenc rendkívüli bevételnövekedésre számít a következő negyedévre. Egy friss felmérés szerint 2013-ban az online értékesítési csatornák 200 milliárd forint körüli bevételt termeltek.

A kiskereskedelmi szektor tavaly Magyarországon jelentős növekedést tudott elérni, derült ki a GKI Digital és az árukereső.hu közös felméréséből. Elsősorban az online értékesítési csatornák taroltak, de a hagyományos üzletek is jó eredménnyel büszkélkedhetnek.

"A termékek átadásának minimum 50 százaléka a boltokban történik" - mondta Madar Norbert a GKI üzletágvezetője. Ennek oka, hogy a vásárlók nem tudják számszerűsíteni azt, hogy mennyit spórolnak a rendelés kiszállításával, különösen ha annak van egy kisebb díja. A legsikeresebb webshopok szinte kivétel nélkül rendelkeznek hagyományos bolttal, vagy átvételi ponttal.

A GKI szakembere megemlítette azt is, hogy a nemzetközi online kereskedelmi piac legnagyobb szereplője, az Amazon Magyarországra érkezése is várható. Ez teljesen átalakíthatja a webshopok árait, szolgáltatásait, de elsősorban az e-könyv olvasók piacára lesz hatással a kereskedőóriás megjelenése.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?