Miért van még esélyük perelni a devizahiteleseknek?

Pénzcentrum
2013. december 22. 18:29

Meghozta a jogegységi döntését a Kúria, miszerint nem jó erkölcsbe ütközőek a devizahitel szerződések. Van még esélyük az adósoknak perelni? Erre is választ kerestünk a heti cikkeinkben. Aki megtakarítani szeretne, még van 3 munkanapja, hogy TBSZ-t nyisson. Mi ez? És hol vannak a legjobb kamatok? Nézd meg te is nálunk!

Ha maradt még pénzed, akkor ide tedd!
Még összesen 3 munkanap áll rendelkezésére azoknak, akik még idén is adómentesen akarják eltenni a pénzüket. A legnépszerűbb kamatadó és EHO mentes megtakarítás a Tartós Befektetési Számla (TBSZ) megnyitására mindig az adott naptári év december 31-ig van lehetőség, ezért érdemes sietni. A minimális befektetendő összeg 25 000 Ft. A Pénzcentrum.hu a legkisebb bankokat is "körbejárta", hogy megtalálja a legjobb kamatokat.

Jönnek a műanyag pénzek: mi is fizethetünk plasztik forinttal?
Egyre több ország dönt úgy, hogy fokozatosan lecseréli papír-alapú bankjegyeit, és egy újabb készpénz-technológiára, a (részben vagy egészben) műanyag pénzre vált. A Pénzcentrum.hu annak járt utána, mikor fizethetünk mi papír helyett műanyag bankóval?

Mennyivel lesz olcsóbb az életünk jövőre?
Jövőre tovább csökkenhet a lakossági gáz és villamos energia ára Magyarországon. Bár konkrétumokról egyelőre nem lehet beszélni, azonban egyes becslések szerint várhatóan 12,5 százalékos vágásra készülhet a magyar lakosság. A Pénzcentrum.hu kiszámolta, ez pontosan mennyit is jelenthet egy átlag magyar családnak.

A neten rendelsz ajándékot? Így tuti megkapod karácsonyig

Már csak hat nap van hátra karácsonyig, a boltokban egyre nő a tömeg, de még a netről sem késő rendelnünk. Az online vásárlások minden bizonnyal rekordokat döntenek majd az idei csúcsszezonban, a webáruházak gőzerővel dolgoznak: a legnagyobb magyar online áruháznál 10 százalékkal nagyobb a forgalom, mint tavaly ilyenkor. Mutatjuk, mire érdemes vigyázni a netes vásárlásnál, és azt is, mire figyeljen, aki az utolsó pillanatban rendel.

Devizahitelek: érdemes még perelni? Kinek van még esélye?
Hétfőn a Kúria jogegységi határozatot hozott a devizahitelek egyes kérdéseiről. Ennek lényege, hogy az árfolyamváltozásból eredő kockázat áthárítása az ügyfélre nem ütközik jó erkölcsbe, a szerződések érvényesnek tekinthetők, és amikor az egyes bíróságok a szerződéseket vizsgálják akkor is az érvényesség megőrzésére kell törekedniük. De mi lesz azokkal a hitelesekkel, akik már nyertek pert a bankjukkal szemben?

Tovább csökkent az alapkamat, mit éreznek ebből a családok?
Tovább csökkent a jegybanki alapkamat: holnaptól 3 százalék az irányadó ráta. Ennek hatására várhatóan csökkenni fognak a betétek és hitelek kamatai.

Nagy meglepetés a bankokban: már csak a készpénz éri meg

Több kisebb bankban sem kell feltétlenül azonnal kitölteni az ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó igénylőlapot, hiszen úgy változták kondícióikat, hogy az mindenkinek automatikusan elérhető legyen. Ennek viszont ára van, szinte minden más drágul ezekben a hitelintézetekben is.

Pont karácsony előtt zárt be az ismert magyar üzletlánc

Péntek este leállt a Gulliver játékáruház honlapja, szombaton pedig a játékboltok sem nyitottak ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Így fizetjük meg az ingyenes készpénzfelvételt? Kinek fog fájni?
A napokban számoltunk be arról, hogy a Citibank több ügyfél bankszámlaszerződését is felmondta, és ajánlott helyette egy másik, jóval drágább számlát. A Pénzcentrum.hu információi szerint nem csak a folyószámlák estek áldozatul a bank "felülvizsgálatának", hanem a hitelkártyák is. Egyik olvasónk eddig kimondottan "jó ügyfélnek" számított, néhány hete emelték meg hitelkártya-keretét, mára mégis felmondták a szerződését. Annak ellenére, hogy a lehető legkörültekintőbben használta kártyáját és soha nem volt semmilyen hátraléka. Mi lehetett a gond?

Százezreket bukott a nyugdíjas: trükkös tolvaj járt nála
A megalapozott gyanú szerint Miskolcon, de az ország más területein is úgynevezett trükkös lopásokat hajtott végre az a férfi, akit Sajószentpéteren fogtak el a rendőrök.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?