12 °C Budapest

Sikerlista: ezek a legolvasottabb könyvek idén ősszel

Pénzcentrum
2013. november 9. 13:01

Bookline TOP 50 A Bookline októberi sikerlistájának tanúsága szerint a múlt és a jövő egyaránt izgatja az olvasók fantáziáját. Az első helyen találjuk Frei Tamás új regényét, a 2015-öt, amely egy baljós történetben vetíti előre Magyarország kaotikus jövőjét, míg a második legnépszerűbb olvasmány az elmúlt hónapban Nyáry Krisztián új szerelmeskönyve, az Így szerettek ők 2 volt - így újabb izgalmas sztorikkal gazdagodhattunk a múlt században élt legnépszerűbb szerzőink szerelmi életével kapcsolatban. A korábbi 1. helyezett, Dan Brown Infernója a dobogó 3. fokára szorult vissza.

Azt már hónapok óta sejteni lehetett, hogy Frei Tamás André-trilógiájának ősszel megjelenő befejező része - az év egyik legjobban várt könyveként - pillanatok alatt az olvasók kedvencévé válik. A Megmentő és A Bankár után 2015 címmel októberben napvilágot látott harmadik epizód a káosz évéről és a magyar elit háborújáról mesél: a képzeletbeli Magyarország a parlamenti választások évében arra ébred, hogy a kisebbség került többségbe. A következő évek kulisszái mögé tett izgalmas utazás lenyűgözte az olvasókat, így az már most borítékolható, hogy Frei könyvét sokan teszik majd a fa alá idén karácsonykor. Nem meglepő, hogy a trilógia két korábbi epizódja újra bekerült a legnépszerűbb olvasmányok közé: az első rész a 24., míg a második a 41. helyen áll.

A TOP 50 második helyén kezdett Nyáry Krisztián-könyv, az Így szerettek ők 2 az első részhez hasonlóan népszerű: a szerző a legendás magyar írók, költők újabb különleges szerelmestörténeteiről rántja le a leplet. (A könyvek sikerét jól mutatja, hogy az 1. rész most is tartja magát a legjobb 10-ben.) Ezúttal kiderül többek közt, hogy Rejtő Jenő két alkalommal is a gépírónőjét vette feleségül, és mindkettőnek estélyi ruhában kellett gépelnie, Jászai Mari pedig elhagyta a halálos beteg Reviczky Gyulát egy 18 éves fiatalember kedvéért, akit ő nevezett el Szomory Dezsőnek. Titkokban és leleplezésekben a 3. helyre szorult Infernóban, Dan Brown legújabb regényében sincs hiány, amelyben a szimbólumkutató Robert Langdon ismét egy megoldásra váró rejtély nyomába ered.

Izgalmak és jó regények nélkül nem élet az élet, ezt jól mutatja az első három helyezett sikere, az élmezőny további versenyzői viszont arra is rávilágítanak, hogy az olvasókat éppúgy érdeklik az életmóddal, pszichológiával és gyerekneveléssel kapcsolatos kérdések. Vekerdy Tamás könyvéből (4.) megtudhatjuk, hogyan figyeljünk oda gyermekünkre, hogyan szeressük "jól": írásában az ismert pszichológus közönséggel folytatott beszélgetései és az ott felmerült kérdések elevenednek meg. A szülő-gyermek kapcsolatnál már csak a férfi-nő viszony bonyolultabb: Müller Péter újdonsága, a Férfiélet, női sors (5.) az emberiség történetének legnagyobb fordulatáról, a sok ezer éves férfiuralom összeomlásáról, a férfilélek katarzisáról és a női lélek önmagára ébredéséről mesél. A lélek mellett a test is górcső alá kerül: Buda László Mit üzen a tested? című írása (6.) a belső világunkkal való gyógyító kommunikáció rejtelmeibe vezet be. Ha pedig a hasunkat akarnánk kényeztetni, a 7. helyen álló Jamie Oliver-receptkönyv, a Jamie 30 percesek kínál villámgyors megoldást.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?