23 °C Budapest

Sikerlista: ezek a legolvasottabb könyvek idén ősszel

Pénzcentrum
2013. november 9. 13:01

Bookline TOP 50 A Bookline októberi sikerlistájának tanúsága szerint a múlt és a jövő egyaránt izgatja az olvasók fantáziáját. Az első helyen találjuk Frei Tamás új regényét, a 2015-öt, amely egy baljós történetben vetíti előre Magyarország kaotikus jövőjét, míg a második legnépszerűbb olvasmány az elmúlt hónapban Nyáry Krisztián új szerelmeskönyve, az Így szerettek ők 2 volt - így újabb izgalmas sztorikkal gazdagodhattunk a múlt században élt legnépszerűbb szerzőink szerelmi életével kapcsolatban. A korábbi 1. helyezett, Dan Brown Infernója a dobogó 3. fokára szorult vissza.

Azt már hónapok óta sejteni lehetett, hogy Frei Tamás André-trilógiájának ősszel megjelenő befejező része - az év egyik legjobban várt könyveként - pillanatok alatt az olvasók kedvencévé válik. A Megmentő és A Bankár után 2015 címmel októberben napvilágot látott harmadik epizód a káosz évéről és a magyar elit háborújáról mesél: a képzeletbeli Magyarország a parlamenti választások évében arra ébred, hogy a kisebbség került többségbe. A következő évek kulisszái mögé tett izgalmas utazás lenyűgözte az olvasókat, így az már most borítékolható, hogy Frei könyvét sokan teszik majd a fa alá idén karácsonykor. Nem meglepő, hogy a trilógia két korábbi epizódja újra bekerült a legnépszerűbb olvasmányok közé: az első rész a 24., míg a második a 41. helyen áll.

A TOP 50 második helyén kezdett Nyáry Krisztián-könyv, az Így szerettek ők 2 az első részhez hasonlóan népszerű: a szerző a legendás magyar írók, költők újabb különleges szerelmestörténeteiről rántja le a leplet. (A könyvek sikerét jól mutatja, hogy az 1. rész most is tartja magát a legjobb 10-ben.) Ezúttal kiderül többek közt, hogy Rejtő Jenő két alkalommal is a gépírónőjét vette feleségül, és mindkettőnek estélyi ruhában kellett gépelnie, Jászai Mari pedig elhagyta a halálos beteg Reviczky Gyulát egy 18 éves fiatalember kedvéért, akit ő nevezett el Szomory Dezsőnek. Titkokban és leleplezésekben a 3. helyre szorult Infernóban, Dan Brown legújabb regényében sincs hiány, amelyben a szimbólumkutató Robert Langdon ismét egy megoldásra váró rejtély nyomába ered.

Izgalmak és jó regények nélkül nem élet az élet, ezt jól mutatja az első három helyezett sikere, az élmezőny további versenyzői viszont arra is rávilágítanak, hogy az olvasókat éppúgy érdeklik az életmóddal, pszichológiával és gyerekneveléssel kapcsolatos kérdések. Vekerdy Tamás könyvéből (4.) megtudhatjuk, hogyan figyeljünk oda gyermekünkre, hogyan szeressük "jól": írásában az ismert pszichológus közönséggel folytatott beszélgetései és az ott felmerült kérdések elevenednek meg. A szülő-gyermek kapcsolatnál már csak a férfi-nő viszony bonyolultabb: Müller Péter újdonsága, a Férfiélet, női sors (5.) az emberiség történetének legnagyobb fordulatáról, a sok ezer éves férfiuralom összeomlásáról, a férfilélek katarzisáról és a női lélek önmagára ébredéséről mesél. A lélek mellett a test is górcső alá kerül: Buda László Mit üzen a tested? című írása (6.) a belső világunkkal való gyógyító kommunikáció rejtelmeibe vezet be. Ha pedig a hasunkat akarnánk kényeztetni, a 7. helyen álló Jamie Oliver-receptkönyv, a Jamie 30 percesek kínál villámgyors megoldást.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM