Sem sportcentrum, sem parkolók nem épülnek a Normafán

2013. november 7. 16:52

Sem sportcentrum, sem parkolók nem épülnek fent a Normafán - emelte ki a XII. kerületi lakosoknak címzett levelében Pokorni Zoltán, a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere.

Polgármesteri levelet fogalmazott a Normafa rehabilitációjáról Pokorni Zoltán a XII. kerület lakosainak. A polgármester megítélése szerint ugyanis az elmúlt hetekben a sajtóban és a közösségi médiában számos valótlanság és rémhír jelent meg a terület jövőjével kapcsolatban.

KATTINTS! Interjú Vincze P. Mártonnal, a Normafa Park projekt miniszterelnöki megbízottjával

Levelében a polgármester emlékeztetett: a Magyar Országgyűlés szeptember végén törvényt alkotott a Normafa területének rehabilitációjával kapcsolatban. E szerint Magyarország Kormánya biztosítja a fejlesztéshez szükséges pénzt, és a terület rendezését a Hegyvidéki Önkormányzatra bízta. Pokorni ugyanakkor hangsúlyozta, a törvény semmire sem kötelezi a kerületet, csupán a fejlesztés elvi és gyakorlati lehetőségét teremti meg.

Pokorni Zoltán levelében a következőket emelte ki:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Semmiféle munka nem indulhat el addig, amíg a helyi népszavazás során az itt élők nem döntenek arról, hogy a szigorú környezetvédelmi vizsgálatokra épülő tervek megvalósuljanak-e a Normafánál.
  • Az önkormányzat szándéka, hogy csökkenjen a területen a gépkocsiforgalom, amit elsősorban a közösségi közlekedés fejlesztésével lehet elérni. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk a Fogaskerekű és a Libegő fejlesztését, megújítását. Nem épülnek új parkolók fönt a kiránduló terület mellett, mert nem szeretnénk, hogyha gépkocsival közelítenék meg a Normafát. Új, kisebb parkolók épülhetnek, de elsősorban olyan lenti részeken, mint például a Fácános, ahonnan közösségi közlekedéssel vagy libegővel, lifttel is elérhető a Normafa kirándulásra, futásra, sízésre alkalmas része. A Fácános egyébként is fontos része a fejlesztésnek, hiszen a most romos, elhanyagolt és körbekerített területen egy új közparkot szeretnénk létrehozni. Megszüntetjük a hétvégékre sajnos gyakran jellemző közlekedési káoszt és az évek óta tartó, természetkárosító "erdőbe parkolást" és szemetelést. Csak az elmúlt hétvégén több mint négyezer gépkocsi volt fent a Normafánál. A lenti parkolók kialakításával, a Fogaskerekű és a tömegközlekedés fejlesztésével tudjuk csökkenteni majd a gépkocsiforgalmat.
  • Nem épül sportcentrum a Normafánál, sőt új építésű épületeket sem tervezünk. Célunk, hogy lehetőleg minden kiszolgáló épület a már meglévő, sok esetben régi, műemléki épületek felújításával valósuljon meg.
  • Nem lesz fizetős a sétálás, a túrázás, a kirándulás, a futás, a sífutás, a biciklizés. Ha a természetvédelmi vizsgálatok engednek síliftet a területre, azt lehet fizetőssé tenni, de erről majd a részletes tervek elkészülte után tudunk közösen dönteni.
  • Nem épül közpénzből templom a területen. Bár az 1930-as évek óta tervben van egy engesztelő kápolna építése, ez, ha meg is valósul, egy adományokból felépülő kis kápolna lesz, aminek lehetséges helyét a szigorú természetvédelmi szempontok alapján készülő tanulmány eredményei befolyásolhatják.
  • Természetesen nem lesz erdőirtás és semmiféle zöld terület csökkenés sem. A sétáló, futó,kiránduló, sífutó ösvények és utak már jórészt adottak, a régi lesiklópályák jelentős részben pedig réten vagy elgazosodott, bozótos területen haladnak. Arra pedig, hogy a korábban működő sílifteteket vagy hóágyút hol és milyen módon lehet vagy érdemes újratervezni, a Natura 2000 hatásvizsgálat és a saját környezetvédelmi vizsgálataink fognak javaslatot tenni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17