A Könyvtárellátó megkezdte a tankönyvek kiszállítását

Pénzcentrum
2013. augusztus 9. 16:03

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) országszerte több ponton felállított logisztikai központjaiból már megkezdte a tankönyvek kiszállítását az iskolákba. Szeptemberig minden intézménybe megérkezik a mintegy 1,2 millió névre szóló tankönyvcsomag, melyeket az iskolák tanévkezdéskor osztanak ki a diákoknak. Idén több mint 600 ezren - a rászorulók, illetve az első évfolyamosok - állami támogatásnak köszönhetően ingyenesen jutnak hozzá a tankönyvekhez.

Összesen 1,2 millió tankönycsomagot szállít ki a Kello szeptemberig az iskoláknak. A Könyvtárellátó országszerte több ponton felállított logisztikai központjaiból biztosítja, hogy a tankönyvellátás zavartalanul működjön, és iskolakezdéskor minden diák kézhez kaphassa névreszóló tankönyvcsomagját.

A Kello 550 ezer díjbekérőt postázott ki korábban a diákok részére, idén összesen tehát a diákok kevesebb, mint felének kell fizetnie a tankönyvekért. A díjbekérők az iskola által leadott rendelések alapján kerültek kiállításra. A befizetési határidő augusztus 15-e, azonban a határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé a diáknak vagy a szülőnek kell igazolnia.

Kattints! "Áll a bál: nem lesz mindenkinek tankönyve iskolakezdésre!?"

Az iskolai adatbázisban költözés vagy egyéb változás következtében helytelenül szereplő lakcím miatt a fizetős diákok egy nagyon kis hányada nem kapta kézhez a kipostázott tankönyves díjbekérőt. A Könyvtárellátó ezért arra kéri a szülőket, hogy ha a gyermekük nem jogosult ingyentankönyvre, viszont díjbekérőt sem kaptak, ezt mielőbb jelezzék a Kellónak az adatok pontosítása érdekében. A kipostázott díjbekérőt készpénzzel, átutalással és iskolakezdési kafetéria utalvánnyal is ki lehet egyenlíteni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25