7 °C Budapest

Ötöslottó, Hatoslottó: ez is ritkán fordul elő Magyarországon + videó

Pénzcentrum
2013. július 27. 08:02

Ritkán fordul elő Magyarországon, hogy az ország két legsikeresebb szerencsejátékán is milliárd feletti főnyereményt sorsolnak párhuzamosan. De nézzük, mit mutatnak a számok?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Továbbra sincs telitalálat Magyarország két legsikeresebb számsorsjátékán. A szombati Ötöslottó sorsoláson, 17 heti halmozódás után 1 milliárd 848 millió forint, míg a vasárnapi Hatoslottó sorsoláson, 14 heti halmozódás után 1 milliárd 148 millió forintért izgulhatnak a szerencsevadászok. Ez az Ötös esetében minden idők 12. legnagyobb nyereményének felel meg, míg a Hatoson a valaha volt 3. legnagyobb főnyeremény vár gazdára.

Élőben közvetítjük a sorsolást!
A Pénzcentrum.hu szokásához híven a 30. játékhéten is élőben közvetíti az Ötöslottó és a Hatoslottó sorsolását. Az Ötöslottó esetében várhatóan szombat este 19.25-re, míg a Hatoslottó esetében várhatóan vasárnap délután 16.15-re az is kiderül, megütötte-e valaki a jackpotot.

Ritkán fordul egyébként elő Magyarországon, hogy az ország két legsikeresebb szerencsejátékán is milliárd feletti főnyereményt sorsolnak párhuzamosan. A hatalmas főnyeremény ráadásul a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja - halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv, illetve akciók hatására is további emelkedés mutatkozik. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó-, és 1,7 millió Hatoslottó alapjáték érkezik be. Múlt héten viszont már összesen közel 7 millió szelvényt küldtek játékba a két legsikeresebb számsorsjátékon.

A halmozódásnak ugyanakkor nem csak a játékosok örülnek, a játékszervező is szép summát szakít le az alapjátékok értékesítésének növekedéséből. A Szerencsejáték Zrt. lapunk számára küldött statisztikáiból kiderül, az Ötöslottón 17 heti halmozódás alatt összesen 66 millió 316 ezer 326 darab alapjátékot; míg a Hatoslottón, 14 heti halmozódás alatt összesen 27 millió 216 ezer 807 darab alapjátékot értékesítettek.

Ez összesen 93 millió 533 ezer 133 darab eladott alapjátékot jelent, ami a játékok 225 forintos alapára mellett 21 milliárd 44 millió 954 ezer 925 forintos árbevételt jelent a társaságnak. Amennyiben ebből az összegből levonjuk a játékadót (mint ismert, a hazai lottójátékok nyereményei már adózott tételek), illetve az ötösök, a négyesek, hármasok és kettesek utáni kifizetéseket, még így is szép summa marad a játékszervező zsebében. Ez pedig még inkább a tiszta játékszervezést támasztja alá, a megrögzött kételkedőkkel szemben.

>>> KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNKAT <<<


KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18