33 °C Budapest

1,6 milliárd az Ötöslottó főnyereménye! Mutatjuk a számokat

Pénzcentrum
2013. július 13. 13:03

Immár 16. hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye. Ezen a játékhéten 1 milliárd 616 millió forint keresi gazdáját. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a hatalmas jackpotot.

MUTATJUK A SZÁMOKAT!
A 28. heti nyerőszámok:

2; 13; 15; 36; 69;

KATTINTS IDE, ÉS TUDD MEG, VOLT-E ÖTÖS A LOTTÓN!

Az elmúlt héten sem volt telitalálat az Ötöslottón, így július második szombatján már 1 milliárd 616 millió forintot vihet haza az, aki kilencven számból eltalálja azt az ötöt, amit az esti sorsoláson kihúznak.

>>> KATTINTS! Sosem gondolnád, ki a sorsolás legnagyobb nyertese <<<

Ennyi az esélyed, hogy megütöd a főnyereményt

Sokan latolgatják, mekkora esélyük van behúzni az Ötöslottó főnyereményét. Nos, a képlet egyszerű, a válasz viszont korántsem bíztató.

A valószínűség számítás szabályai szerint a képlet:

Kedvező esetek száma / Összes eset száma

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kedvező esetek száma egyértelmű: 1 (darab) Ötös.

Az összes eset száma viszont már komplikáltabb, aki tanult matematikát, annak: 90 alatt az 5:

Tehát:

Vagyis a matematika szerint az esély igen kicsi. Sokak szerint viszont ez nem igaz. Ők egy sokkal kifinomultabb képlet szerint játszanak, mely szerint az esély a nyerésre 50 százalék: vagy nyernek, vagy nem.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?