-1 °C Budapest

1,2 milliárd az Ötöslottó főnyereménye: mutatjuk a számokat!

Pénzcentrum
2013. március 23. 13:01

Immár 11. hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így a mai napon már 1 milliárd 185 millió forintot ér a telitalálat. A Pénzcentrum.hu ezen a játékhéten is élőben közvetíti a sorsolást.

Mutatjuk a számokat!
A Pénzcentrum.hu ezen a héten is élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki az 1 milliárd 185 millió forintos főnyereményt.

Nyerőszámok:
1; 15; 45; 68; 70

A nyereményeket megnézheted itt!

Az Ötöslottó főnyereménye ezen a játékhéten már 1 milliárd 185 millió forint. A hatalmas jackpot, ahogy az lenni szokott természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be a Szerencsejáték Zrt.-hez, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a magyar szerencsejátékok zászlóshajója, vagyis az Ötöslottó meg tudja-e őrizni piaci súlyát. A jövőben ugyanis akár magyar állampolgárok is részt vehetnek nemzetközi szerencsejátékokban, amennyiben elfogadják a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt is érintő friss költségvetési bizottsági módosító javaslatot.

Mi lesz az Ötöslottó sorsa?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A parlamenti testület szerdán módosító indítványokat nyújtott be az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködést szabályozó törvényjavaslathoz, amely egyéb jogszabályokat is módosít. Pősze Lajos, a költségvetési bizottság független tagja, a Szerencsejáték Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója kérdésére a kormány képviselője elmondta, hogy az eurólottó adója megegyezik a belföldi hasonló szerencsejáték adójával. Amennyiben tehát elfogadják a javaslatot, megnyílik az elvi lehetőség a nemzetközi szerencsejátékok hazai forgalmazására. A bevezetésekről azonban, mint koncesszióbirtokos továbbra is kizárólag a Szerencsejáték Zrt. dönthet majd. A szerencsejáték törvény módosításával az állami szerencsejáték szervezőnek tehát lehetősége nyílik majd nemzetközi szervezésű számsorsjátékban és totalizatőri fogadásban részt venni.

"A módosítási indítvány szövegét vizsgáljuk, konkrétumokat a jogerőre emelkedő szöveg ismeretében tudunk csak megállapítani" - tudattal a Pénzcentrum.hu megkeresésére a Szerencsejáték Zrt.

Egy esetleges új játék bevezetése ugyanakkor számos tényező kérdése. Elképzelhető ugyanis, hogy a hatalmas főnyereménnyel csábító nemzetközi lottójátékok elszipkáznák a már jól bejáratott hazai lottójátékok játékosállományát. Jelenleg 25, 5 millió euró, vagyis közel 8 milliárd forint keresi a gazdáját például az "EuroLotton". Ez hazai viszonylatban majdnem duplája a valaha volt legmagasabb lottónyereménynek. A hatalmas nemzetközi nyeremények viszont sokak számára csábítóbbak lehetnek, főként, hogy halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Tehát, ha el is fogadják a javaslatot, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy másnap már az újságárusok tömve lesznek a különböző nemzetközi szerencsejátékok fogadószelvényeivel. Egy esetleges bevezetést vélhetően átfogó piackutatás, gazdaságossági elemzés előz majd meg a Szerencsejáték Zrt. részéről.

A korábban is említett "EuroLotto" mellett a legsikeresebb szerencsejátékok az európai piacon jelenleg az "Euro-Millions", melynek most várható főnyereménye 80 millió font (28,48 milliárd forint) felett van, illetve az "Euro Jackpot", melynél 29 millió eurót (8,8 milliárd forint) ér jelenleg a telitalálat. A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint azonban egyelőre kizárólag az eurólottó honlapja érhető el magyar nyelven. Bár nagy kérdés, hogy a Szerencsejáték Zrt. végül zöld utat ad-e majd a bevezetéseknek, ugyanakkor az indítvány lehetővé teheti, hogy magyar állampolgárok külföldön vásárolt szelvénnyel már a törvény hatályba lépése után részt tudjanak venni a sorsolásokon.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm