13 °C Budapest

1,2 milliárd az Ötöslottó főnyereménye: mutatjuk a számokat!

Pénzcentrum
2013. március 23. 13:01

Immár 11. hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így a mai napon már 1 milliárd 185 millió forintot ér a telitalálat. A Pénzcentrum.hu ezen a játékhéten is élőben közvetíti a sorsolást.

Mutatjuk a számokat!
A Pénzcentrum.hu ezen a héten is élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki az 1 milliárd 185 millió forintos főnyereményt.

Nyerőszámok:
1; 15; 45; 68; 70

A nyereményeket megnézheted itt!

Az Ötöslottó főnyereménye ezen a játékhéten már 1 milliárd 185 millió forint. A hatalmas jackpot, ahogy az lenni szokott természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be a Szerencsejáték Zrt.-hez, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a magyar szerencsejátékok zászlóshajója, vagyis az Ötöslottó meg tudja-e őrizni piaci súlyát. A jövőben ugyanis akár magyar állampolgárok is részt vehetnek nemzetközi szerencsejátékokban, amennyiben elfogadják a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt is érintő friss költségvetési bizottsági módosító javaslatot.

Mi lesz az Ötöslottó sorsa?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A parlamenti testület szerdán módosító indítványokat nyújtott be az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködést szabályozó törvényjavaslathoz, amely egyéb jogszabályokat is módosít. Pősze Lajos, a költségvetési bizottság független tagja, a Szerencsejáték Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója kérdésére a kormány képviselője elmondta, hogy az eurólottó adója megegyezik a belföldi hasonló szerencsejáték adójával. Amennyiben tehát elfogadják a javaslatot, megnyílik az elvi lehetőség a nemzetközi szerencsejátékok hazai forgalmazására. A bevezetésekről azonban, mint koncesszióbirtokos továbbra is kizárólag a Szerencsejáték Zrt. dönthet majd. A szerencsejáték törvény módosításával az állami szerencsejáték szervezőnek tehát lehetősége nyílik majd nemzetközi szervezésű számsorsjátékban és totalizatőri fogadásban részt venni.

"A módosítási indítvány szövegét vizsgáljuk, konkrétumokat a jogerőre emelkedő szöveg ismeretében tudunk csak megállapítani" - tudattal a Pénzcentrum.hu megkeresésére a Szerencsejáték Zrt.

Egy esetleges új játék bevezetése ugyanakkor számos tényező kérdése. Elképzelhető ugyanis, hogy a hatalmas főnyereménnyel csábító nemzetközi lottójátékok elszipkáznák a már jól bejáratott hazai lottójátékok játékosállományát. Jelenleg 25, 5 millió euró, vagyis közel 8 milliárd forint keresi a gazdáját például az "EuroLotton". Ez hazai viszonylatban majdnem duplája a valaha volt legmagasabb lottónyereménynek. A hatalmas nemzetközi nyeremények viszont sokak számára csábítóbbak lehetnek, főként, hogy halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Tehát, ha el is fogadják a javaslatot, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy másnap már az újságárusok tömve lesznek a különböző nemzetközi szerencsejátékok fogadószelvényeivel. Egy esetleges bevezetést vélhetően átfogó piackutatás, gazdaságossági elemzés előz majd meg a Szerencsejáték Zrt. részéről.

A korábban is említett "EuroLotto" mellett a legsikeresebb szerencsejátékok az európai piacon jelenleg az "Euro-Millions", melynek most várható főnyereménye 80 millió font (28,48 milliárd forint) felett van, illetve az "Euro Jackpot", melynél 29 millió eurót (8,8 milliárd forint) ér jelenleg a telitalálat. A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint azonban egyelőre kizárólag az eurólottó honlapja érhető el magyar nyelven. Bár nagy kérdés, hogy a Szerencsejáték Zrt. végül zöld utat ad-e majd a bevezetéseknek, ugyanakkor az indítvány lehetővé teheti, hogy magyar állampolgárok külföldön vásárolt szelvénnyel már a törvény hatályba lépése után részt tudjanak venni a sorsolásokon.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18