12 °C Budapest

1,2 milliárd az Ötöslottó főnyereménye: mutatjuk a számokat!

Pénzcentrum
2013. március 23. 13:01

Immár 11. hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így a mai napon már 1 milliárd 185 millió forintot ér a telitalálat. A Pénzcentrum.hu ezen a játékhéten is élőben közvetíti a sorsolást.

Mutatjuk a számokat!
A Pénzcentrum.hu ezen a héten is élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki az 1 milliárd 185 millió forintos főnyereményt.

Nyerőszámok:
1; 15; 45; 68; 70

A nyereményeket megnézheted itt!

Az Ötöslottó főnyereménye ezen a játékhéten már 1 milliárd 185 millió forint. A hatalmas jackpot, ahogy az lenni szokott természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja. Halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be a Szerencsejáték Zrt.-hez, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a magyar szerencsejátékok zászlóshajója, vagyis az Ötöslottó meg tudja-e őrizni piaci súlyát. A jövőben ugyanis akár magyar állampolgárok is részt vehetnek nemzetközi szerencsejátékokban, amennyiben elfogadják a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt is érintő friss költségvetési bizottsági módosító javaslatot.

Mi lesz az Ötöslottó sorsa?

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A parlamenti testület szerdán módosító indítványokat nyújtott be az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködést szabályozó törvényjavaslathoz, amely egyéb jogszabályokat is módosít. Pősze Lajos, a költségvetési bizottság független tagja, a Szerencsejáték Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója kérdésére a kormány képviselője elmondta, hogy az eurólottó adója megegyezik a belföldi hasonló szerencsejáték adójával. Amennyiben tehát elfogadják a javaslatot, megnyílik az elvi lehetőség a nemzetközi szerencsejátékok hazai forgalmazására. A bevezetésekről azonban, mint koncesszióbirtokos továbbra is kizárólag a Szerencsejáték Zrt. dönthet majd. A szerencsejáték törvény módosításával az állami szerencsejáték szervezőnek tehát lehetősége nyílik majd nemzetközi szervezésű számsorsjátékban és totalizatőri fogadásban részt venni.

"A módosítási indítvány szövegét vizsgáljuk, konkrétumokat a jogerőre emelkedő szöveg ismeretében tudunk csak megállapítani" - tudattal a Pénzcentrum.hu megkeresésére a Szerencsejáték Zrt.

Egy esetleges új játék bevezetése ugyanakkor számos tényező kérdése. Elképzelhető ugyanis, hogy a hatalmas főnyereménnyel csábító nemzetközi lottójátékok elszipkáznák a már jól bejáratott hazai lottójátékok játékosállományát. Jelenleg 25, 5 millió euró, vagyis közel 8 milliárd forint keresi a gazdáját például az "EuroLotton". Ez hazai viszonylatban majdnem duplája a valaha volt legmagasabb lottónyereménynek. A hatalmas nemzetközi nyeremények viszont sokak számára csábítóbbak lehetnek, főként, hogy halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Tehát, ha el is fogadják a javaslatot, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy másnap már az újságárusok tömve lesznek a különböző nemzetközi szerencsejátékok fogadószelvényeivel. Egy esetleges bevezetést vélhetően átfogó piackutatás, gazdaságossági elemzés előz majd meg a Szerencsejáték Zrt. részéről.

A korábban is említett "EuroLotto" mellett a legsikeresebb szerencsejátékok az európai piacon jelenleg az "Euro-Millions", melynek most várható főnyereménye 80 millió font (28,48 milliárd forint) felett van, illetve az "Euro Jackpot", melynél 29 millió eurót (8,8 milliárd forint) ér jelenleg a telitalálat. A Pénzcentrum.hu tapasztalatai szerint azonban egyelőre kizárólag az eurólottó honlapja érhető el magyar nyelven. Bár nagy kérdés, hogy a Szerencsejáték Zrt. végül zöld utat ad-e majd a bevezetéseknek, ugyanakkor az indítvány lehetővé teheti, hogy magyar állampolgárok külföldön vásárolt szelvénnyel már a törvény hatályba lépése után részt tudjanak venni a sorsolásokon.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?