Mi folyik a magyar boltokban? Ezen bosszankodnak a vásárlók

2013. március 13. 09:03

Gyakran nem működnek, vagy nem ismerik fel, ezért nehezen váltják vissza az üvegeket a szupermarketek automatái - írja a Népszava több olvasó panaszára hivatkozva, miközben a fogyasztóvédelmi hatóság szerint a korábbiaknál kevesebb az üvegvisszaváltással kapcsolatos fogyasztói bejelentés.

Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivője kijelentette: szabályellenes, ha arra hivatkozva nem adják át az üres üvegek betéti díját a vevőnek, hogy az adott terméket nem a boltjukban vette. Ha betétdíjas az üveg, minden esetben kötelesek beváltani, mint a betétdíj alkalmazásának szabályairól szóló törvény 2005 óta előírja.

Jogsértés esetén szakemberek azt javasolják, a vásárló még a tranzakció után kérje a vásárlók könyvét. Panaszára 30 napon belül válaszolnak, és ha nem fogadja el, az NFH-hoz fordulhat.

A lap idézi a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének korábbi közlését, amely azt is pontosította: visszaváltó automatát az előírások szerint legalább 200 négyzetméter alapterületű üzletben helyeznek ki, és ha a gép nem működik, az eladó helyben köteles biztosítani a kármentes visszaváltást, de legalábbis a tájékoztatást, hogy az hol lehetséges.

A lap emlékeztet arra, hogy a fogyasztóvédelem legutóbbi - 2010-es - vizsgálata során jogsértést tapasztaltak minden ötödik üvegnél, amelyet vissza akartak váltani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25