18 °C Budapest

Torkos Csütörtök: elindult a foglalás! Csúcséttermek a listán

2013. január 14. 11:47

Mától foglalhatunk asztalt az idei Torkos Csütörtök akcióban részt vevő éttermekbe. A listán több, a hazai csúcsgasztronómiát jelentő vendéglővel is találkozhatunk.

Január 14-én, hétfőn került fel az internetre az a lista, amely az idei Torkos Csütörtök akcióban részt vevő éttermek nevét tartalmazza. A listában cikkünk megjelenésekor 383 éttermet találhatunk.

Az idei akcióban is találkozhatunk olyan éttermekkel, amelyek - legalábbis a gasztronómiai szaksajtó általános véleménye szerint- a hazai vendéglátás élmezőnyébe tartoznak. Így január 31-én féláron ebédelhetünk, vacsorázhatunk például az egri Imola Udvarház Borétteremben, a balatonszemesi Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotékában, a budai Alabárdos Étteremben, vagy akár a pesti Nobuban.

Idén is találhatunk a listán egyetlen McDonald's gyorséttermet (a kecskeméti Malom Centerben), de például az Arena Pláza Haagen Dazs fagylaltozója is féláron kínálja édességeit január utolsó napján.

A hivatalos oldalon folyamatosan frissítik az információkat, hogy mely éttermekben, milyen időpontokban van még szabad hely. Lehetőség van online asztalfoglalásra, a feladott foglalásokat legkésőbb 2 napon belül visszaigazolják.

Fotó kistucsok.hu

Változások az idei évben

A szervező Magyar Turizmus (MT) Zrt. tájékoztatása szerint azonban a magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra idén - a néphagyománytól eltérően -nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor, mivel az épp - az étterembe járás szempontjából szintén népszerű - Valentin (Bálint) napra esik. Az MT Zrt. ezért - a gasztronómiai szövetségekkel egyeztetve - 2013. január 31-én szervezi meg az akciót Farsangi Torkos Csütörtök néven. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy 2013. január 31-én egész nap - teljes nyitvatartási idejük alatt - 'a la carte' kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra, készpénzes vagy bankkártyás (amennyiben lehetőség van rá az év többi időszakában is) fizetési mód választása esetén. A csatlakozás feltétele tehát a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt 'a la carte' étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása és az ÉTEL- ÉS ITALFOGYASZTÁSRA együttesen, azaz a számla teljes végösszegéből adott 50 százalékos kedvezmény!

Fotó: noburestaurants.com

Külön erre az alkalomra készített úgynevezett "Torkos Csütörtök", azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen korábban jogos panasz merült fel, 2013-ra sem tudja fogadni a Magyar Turizmus Zrt. Az akcióban részt venni kívánó éttermek, illetve vendéglátóhelyek egészen 2013. január 28-án 16 óráig jelentkezhetnek.

A kezdeményezéshez mindazon szálláshelyek is csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtököt követő "hosszú hétvégére" speciális, kedvezményes ajánlatokat dolgoznak ki. Az akcióban részt vevő szálláshelyek a kedvezményes csomagot a szabad kapacitás függvényében biztosítják.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?