2 °C Budapest

Tömegek várnak ingyenebédre Budán: képek a nyomorsorról

Pénzcentrum
2012. december 24. 12:04

Több száz éhező várakozott ingyenebédre december 22-én az óbudai Faluháznál: az ételosztásról megdöbbentő képeket közölt az Ételt az Életért Alapítvány.

Megdöbbentő képet közölt Facebook-oldalán az Ételt az Életért Alapítvány. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének budapesti központja Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal együttműködésben osztott ételt december 22-én a rászorulóknak. A fotó tanúsága szerint az eseményre több száz hátrányos helyzetű érkezett.

(Fotó: Facebook/Ételt az Életért Alapítvány)

Karácsony alkalmából a meleg étel mellé gazdag élelmiszercsomagot is kaptak a rászorulók. A karácsonyi csomag a háztartásban leginkább használatos tartós élelmiszereket, többfajta gyümölcsöt, zöldséget tartalmazott, a gyerekeket pedig sokféle ajándékkal, számos édességgel, játékokkal, matricával lepték meg.


A szülők ruhaneműk közül is válogathattak. Az ételosztáson különösen sok nagycsaládos jelent meg, és meglepően nagy számban hozták magukkal gyermekeiket is, mivel az ételosztás idejére sincs, akire rábízzák őket. Az esemény 28 önkéntes bevonásával, és számos támogató - kisebb-nagyobb cégek, magánszemélyek - adománya által valósulhatott meg - olvasható az alapítvány közösségi oldalán.

Ételosztás országszerte

Országszerte élelmiszert osztanak a segélyszervezetek munkatársai és önkéntesek a rászorulóknak az ünnepek előtt és után - derül ki az MTI összeállításából.

Ebéddel, teával és egyéb ajándékokkal várja a rászorulókat a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége mások mellett Szalóki Ági énekesnő, Fischer Iván karmester és Falusi Mariann műsorvezető részvételével december 24-25-26-án a budapesti Blaha Lujza téren. A téren naponta mintegy 1300 főt szolgálnak ki, országosan több mint 6 ezer adaggal készülnek e napokra. Óbudán szombaton osztanak ételt: a Vörösvári úton, a Flórián térhez közel eső Faluház előtti területen 12 órától várják a nélkülözőket. A csillaghegyi központ az ünnepek közötti időszakban is folyamatosan nyitva áll a látogatók előtt.

A krisnások december 22-én Egerben és Somogyvámoson, 23-24-én Debrecenben és Kecskeméten, 28-án Szolnokon, 29-én pedig Szegeden osztanak ételt alkalmanként több száz főnek.

Ételosztást tart 24-25-26-án délután Nagykanizsa Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, Nagykanizsa önkormányzata, a nagykanizsai rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezete, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban.

Az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnapig naponta mintegy 1000 adag ételt oszt a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő családoknak Budapest XIII. kerületében, az Országbíró utcai intézménye mögötti téren. Szombaton Kovács Kokó István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, D. Tóth Kriszta, Keresztes Ildikó és Wolf Kati segédkeznek, vasárnap a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei látják vendégül a rászorulókat egy tál meleg étellel.

A segélyszervezet debreceni intézményében december 24-25-26-án 100-100 adag meleg ételt osztanak. A gyulai intézményben december 25-26-án 12 órától, valamint december 31-én 18 órától kapnak melegételt a rászorulók. A népkonyha munkanapokon működik, az intézmény pedig folyamatosan nyitva tart.

Nyíregyházán, Szolnokon, Veszprémben, Várpalotán, Pápán és Budapesten hatvanezer ételadagot oszt a rászorulóknak az év végi ünnepek előtt és alatt a Bige Holding Csoport. Az érintetteket 14 nyíregyházi karitatív szervezet választja ki, s ételjegyet ad a rászorulóknak, akik az éttermet felkeresve helyben fogyasztják, vagy vihetik el onnan az ételt. Több szervezet maga szállítja el az étteremből az ételadományt és a gondozottjai között a telephelyén osztja ki.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.12.08 10:23
A 2022. november 16-án tartott Kormányinfón bejelentésre került, hogy a kormány turisztikai akcióter...
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 8. 11:03