Mikor indul az új magyar mobilszolgáltató?

Pénzcentrum
2012. április 20. 14:03

Ma tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját az újonnan megalakult negyedik mobilszolgáltató, az MPVI igazgatósága, amelyen a vállalat céljairól és a megalakulást követő tervekről beszéltek, valamint bemutatták a vállalat igazgatóságának tagjait. Az eseményen Kalmár István az MPVI igazgatóságának elnöke valamint Schmidt Pál, az MPVI igazgatóságának tagja beszéltek az új szolgáltató jövőjéről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hogy állt össze a konzorcium?

A negyedik hazai mobilszolgáltató a Magyar Postából, a Magyar Fejlesztési Bankból és a Magyar Villamos Művekből álló konzorcium, alaptőkéje 500 millió forint, a vállalatban a Magyar Posta Zrt. tulajdoni hányada 10 százalék, míg az MVM Zrt. és az MFB Invest Zrt. 45-45 százalékkal rendelkezik. Eddigi szakértői vélemények szerint az MVM részvételét a konzorciumban részben az indokolja, hogy a kormány a kormányzati szervek kommunikációját biztosító gerinchálózatot áttereli a Magyar Telekomtól bérelt hálózatról az MVM hálózatára. A Magyar Posta részvétele mögötti racionalitás az, hogy országos hálózattal rendelkezik, és azon keresztül könnyen el tudja érni az ügyfeleket, de az is a Posta részvétele mellett szól, hogy 2013 januárjától a hazai postai piac megnyílik az európai szolgáltatók előtt, az erősödő piaci verseny mellett a vállalatnak a telekommunikációs szolgáltatásokkal új profilt kívántak adni. Az MFB Invest segíthet az új cég finanszírozásában.

Mi a társaság célja?

A mai sajtótájékoztatón elhangzott hivatalos indoklás szerint a negyedik mobilszolgáltató célja, hogy hatékonyan és eredményesen működjön, és fokozza a versenyt a hazai mobilpiacon. Az erősödő verseny nyertesei az MPVI szerint a felhasználók lehetnek, akik magasabb szolgáltatási színvonalat és kedvezőbb felhasználási feltételeket várhatnak.

A hazai mobilpiacon 100 százalék feletti a penetráció, az MPVI azonban úgy gondolja, hogy a telített piacon is van helye egy negyedik szereplőnek, ezt nemzetközi példák is alátámasztják. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a vállalat a telekommunikációs szolgáltatások teljes palettáját kínálná, tehát hang, az adat és az SMS szoláltatásokat, a mobilszolgáltatások területén 3G és 4G szolgáltatást is nyújtanak. A társaság elsősorban a hazai szakembergárdára támaszkodna, a Budapesti Műszaki Egyetem biztosíthatja a szakemberek utánpótlását.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

"Új szereplőként egy érett és telített piacra lépünk be, ezért igazán innovatívnak kell lennünk annak érdekében, hogy ügyfeleket szerezzünk. Olyan új megoldásokat fejlesztünk, amelyeket jelenleg versenytársaink még nem kínálnak. Fejlesztéseinkben hazai szolgáltatóként messzemenően építünk a hazai mérnöki és üzleti tudásra." - mondta Schmidt Pál, az MPVI Zrt. igazgatóságának tagja.

Mik a fejlesztési irányok?

A vállalat előtt intenzív fejlesztési időszak áll, hogy ez év végére Budapest belső kerületeiben már saját hálózatán kezdje meg a sugárzást. Az új mobilszolgáltató mind hang, mind adat alapú szolgáltatást is nyújt majd. A szolgáltató a beruházásokhoz szükséges pénzügyi forrásokat az iparágban megszokott módon - banki finanszírozásból valamint saját tőkéből - fedezi. A szervezet felépítéséhez jelentős számban keresnek szakembereket a vállalati működés minden területére, a terv egy egyszerű, átlátható és a versenytársakhoz képest kisebb, rugalmasabb cég létrehozása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20