5 tipp, amivel biztonságban lesz a mobilod

Pénzcentrum
2012. április 1. 07:52

Évente közel 30 milliárd forint értékű okostelefont hagynak el csak az amerikaiak - írja a Lockout, biztonságtechnikai alkalmazásokat fejlesztő cég éves jelentésében. Leggyakrabban kávézókban, bárokban felejtik ott a készülékeket. Néhány szabály betartásával ekkor is nagy valószínűséggel épségben kaphatjuk vissza telefonunkat, vagy rosszabb esetben sem kell attól tartanunk, hogy a rajta lévő adatokkal vissza tudna élni valaki. 5 tipp, amivel biztonságosabbá teheted a mobilodat.

Bárokban és egyéb szórakozóhelyeken hagyják el legtöbben a telefonjukat, az esetek 67 százaléka este 9 és hajnali 2 óra között történik. Ellopott vagy elvesztett telefon esetén lépjünk kapcsolatba a mobilszolgáltatónkkal, aki valószínűleg tud majd segíteni.

5 tipp telefonod biztonságosabbá tételéhez.

1. Ha a telefonod rossz kezekbe kerül, akkor is megakadályozhatod, hogy az adataidhoz hozzáférjenek. Használd a telefon auto-lock funkcióját. A képernyőzár feloldását pedig kösd valamilyen jelszóhoz, vagy más biztonsági rendszerhez. Így elérheted, hogy ne férjenek hozzá azokhoz a személyes adatokhoz, amit a telefonodon tárolsz, akár ellopják, akárcsak elhagyod.

2. Nem csak akkor férhetnek hozzá személyes adataidhoz, amikor ellopják vagy elhagyod a telefonod. Frissítsd gyakran az alkalmazásaidat, hiszen az elavult szoftverek hibáit kihasználva hackerek szerezhetik meg a telefonod feletti uralmat. Ezzel óriási telefonszámlát vagy egyéb kellemetlenséget okozhatnak.

3. Megbízható helyről szerezd be az alkalmazásokat, amit használsz. Akármilyen telefont is választottál, a saját letöltő központjában biztosan megtalálod azt, amit telepíteni szeretnél. Ne használj külső oldalak, ellenőrizhetetlen forrású programokat. A hivatalos oldalon is légy körültekintő, olvasd el mások kommentjét és értékelését. Nézd meg hányan használják már ugyanazt az alkalmazást.

4. Ne vásárolj, vagy küld bizalmas információt nyílt hálózaton. A köztéri, un. WIFI hálózatokat sokan figyelhetik, légy óvatos milyen információt küldesz el telefonodról ezeken keresztül. Ne vásárolj bankkártyával és ne adj meg fontos jelszavakat ilyenkor.

5. A számítógépüket már mindenki védi valamilyen vírusirtóval és tűzfallal. Tegyünk így telefonunk esetében is, keressünk hasonló alkalmazást telefonunkra is.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17