27 °C Budapest

Mikor jön az új mobilszolgáltató Magyarországon?

Pénzcentrum
2011. október 11. 20:01

Nehéz lesz érvényesülnie egy új szereplőnek a hazai mobilpiacon - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak adott interjújában Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, aki úgy látja, a fogyasztók lehetnek a minőségért folytatott verseny győztesei.

A Magyar Telekom múlt héten jelentette be, hogy2012. január 1-jén elindítja 4G/LTE mobilinternet szolgáltatását. Az esemény kapcsán Christopher Mattheisen, a társaság elnök-vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, a 4G technológiára épülő szolgáltatások is kitörési pontot jelenthetnek a társaság számára, ami azért is fontos, mert nem könnyű növekedést elérni a telekommunikációs szektorban.

Versenyt jelent a szupergyors internet

Christopher Mattheisen szerint nehéz megmondani egy adott időpillanatban, hogy melyik szereplő tart előrébb a nagyobb sávszélességet nyújtó hálózatok fejlesztésében. Különböző koncepciók mentén zajlanak a fejlesztések, így a lefedettségben is nagy különbségek lehetségesek. A nagy kérdés az, egy adott technológia esetén az országos lefedettséget melyik szereplő milyen időtávon éri el.

A menedzser úgy látja, a Magyar Telekom piacvezető telekommunikációs társaságként rendelkezik azzal a piaci mérettel, amely méretgazdaságosságot jelent ezekben a fejlesztésekben, tehát a költségek területén rendelkezik a vállalat versenyelőnnyel a versenytársakhoz képest. Úgy véli, a minőségben folytatott versenyt kiterjesztve az erős költségpozíción keresztül az árban is versenyezhetnek, ebből pedig a fogyasztók profitálhatnak. A Magyar Telekom hálózatfejlesztésekben szerzett tapasztalata és hatékonysága azt jelentheti, hogy minőségben és árban is komoly tempót tudnak diktálni a versenytársakkal szemben.

A Tesco már a spájzban van

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy kevés kivételtől eltekintve a virtuális szolgáltatók üzleti alapon nem túl sikeresek - véli Mattheisen, aki szerint a virtuális mobilszolgáltatás, mint üzleti modell a világban nem életképes. Manapság a fejlett piacokon nem jellemző, hogy túlságosan sok szabad kapacitás lenne a hálózatokban, ez pedig csökkenti annak a valószínűségét, hogy az új szolgáltatók sikeresen működjenek. Ugyanakkor - nyilatkozata szerint- ez nem jelenti azt, hogy ne vennék komolyan például a Tesco Mobile-t.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elnök-vezérigazgató úgy látja, jelenleg gyakorlatilag nincs helye a magyar piacon egy negyedik mobilszolgáltatónak. Éppen ezért nem számít arra, hogy egy nagy nemzetközi mobilszolgáltató töltené be ezt a pozíciót.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?