28 °C Budapest

Mikor jön az új mobilszolgáltató Magyarországon?

Pénzcentrum
2011. október 11. 20:01

Nehéz lesz érvényesülnie egy új szereplőnek a hazai mobilpiacon - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak adott interjújában Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, aki úgy látja, a fogyasztók lehetnek a minőségért folytatott verseny győztesei.

A Magyar Telekom múlt héten jelentette be, hogy2012. január 1-jén elindítja 4G/LTE mobilinternet szolgáltatását. Az esemény kapcsán Christopher Mattheisen, a társaság elnök-vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, a 4G technológiára épülő szolgáltatások is kitörési pontot jelenthetnek a társaság számára, ami azért is fontos, mert nem könnyű növekedést elérni a telekommunikációs szektorban.

Versenyt jelent a szupergyors internet

Christopher Mattheisen szerint nehéz megmondani egy adott időpillanatban, hogy melyik szereplő tart előrébb a nagyobb sávszélességet nyújtó hálózatok fejlesztésében. Különböző koncepciók mentén zajlanak a fejlesztések, így a lefedettségben is nagy különbségek lehetségesek. A nagy kérdés az, egy adott technológia esetén az országos lefedettséget melyik szereplő milyen időtávon éri el.

A menedzser úgy látja, a Magyar Telekom piacvezető telekommunikációs társaságként rendelkezik azzal a piaci mérettel, amely méretgazdaságosságot jelent ezekben a fejlesztésekben, tehát a költségek területén rendelkezik a vállalat versenyelőnnyel a versenytársakhoz képest. Úgy véli, a minőségben folytatott versenyt kiterjesztve az erős költségpozíción keresztül az árban is versenyezhetnek, ebből pedig a fogyasztók profitálhatnak. A Magyar Telekom hálózatfejlesztésekben szerzett tapasztalata és hatékonysága azt jelentheti, hogy minőségben és árban is komoly tempót tudnak diktálni a versenytársakkal szemben.

A Tesco már a spájzban van

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy kevés kivételtől eltekintve a virtuális szolgáltatók üzleti alapon nem túl sikeresek - véli Mattheisen, aki szerint a virtuális mobilszolgáltatás, mint üzleti modell a világban nem életképes. Manapság a fejlett piacokon nem jellemző, hogy túlságosan sok szabad kapacitás lenne a hálózatokban, ez pedig csökkenti annak a valószínűségét, hogy az új szolgáltatók sikeresen működjenek. Ugyanakkor - nyilatkozata szerint- ez nem jelenti azt, hogy ne vennék komolyan például a Tesco Mobile-t.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az elnök-vezérigazgató úgy látja, jelenleg gyakorlatilag nincs helye a magyar piacon egy negyedik mobilszolgáltatónak. Éppen ezért nem számít arra, hogy egy nagy nemzetközi mobilszolgáltató töltené be ezt a pozíciót.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?