3 °C Budapest

Mikor jön az új mobilszolgáltató Magyarországon?

Pénzcentrum
2011. október 11. 20:01

Nehéz lesz érvényesülnie egy új szereplőnek a hazai mobilpiacon - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak adott interjújában Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, aki úgy látja, a fogyasztók lehetnek a minőségért folytatott verseny győztesei.

A Magyar Telekom múlt héten jelentette be, hogy2012. január 1-jén elindítja 4G/LTE mobilinternet szolgáltatását. Az esemény kapcsán Christopher Mattheisen, a társaság elnök-vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújában elmondta, a 4G technológiára épülő szolgáltatások is kitörési pontot jelenthetnek a társaság számára, ami azért is fontos, mert nem könnyű növekedést elérni a telekommunikációs szektorban.

Versenyt jelent a szupergyors internet

Christopher Mattheisen szerint nehéz megmondani egy adott időpillanatban, hogy melyik szereplő tart előrébb a nagyobb sávszélességet nyújtó hálózatok fejlesztésében. Különböző koncepciók mentén zajlanak a fejlesztések, így a lefedettségben is nagy különbségek lehetségesek. A nagy kérdés az, egy adott technológia esetén az országos lefedettséget melyik szereplő milyen időtávon éri el.

A menedzser úgy látja, a Magyar Telekom piacvezető telekommunikációs társaságként rendelkezik azzal a piaci mérettel, amely méretgazdaságosságot jelent ezekben a fejlesztésekben, tehát a költségek területén rendelkezik a vállalat versenyelőnnyel a versenytársakhoz képest. Úgy véli, a minőségben folytatott versenyt kiterjesztve az erős költségpozíción keresztül az árban is versenyezhetnek, ebből pedig a fogyasztók profitálhatnak. A Magyar Telekom hálózatfejlesztésekben szerzett tapasztalata és hatékonysága azt jelentheti, hogy minőségben és árban is komoly tempót tudnak diktálni a versenytársakkal szemben.

A Tesco már a spájzban van

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy kevés kivételtől eltekintve a virtuális szolgáltatók üzleti alapon nem túl sikeresek - véli Mattheisen, aki szerint a virtuális mobilszolgáltatás, mint üzleti modell a világban nem életképes. Manapság a fejlett piacokon nem jellemző, hogy túlságosan sok szabad kapacitás lenne a hálózatokban, ez pedig csökkenti annak a valószínűségét, hogy az új szolgáltatók sikeresen működjenek. Ugyanakkor - nyilatkozata szerint- ez nem jelenti azt, hogy ne vennék komolyan például a Tesco Mobile-t.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az elnök-vezérigazgató úgy látja, jelenleg gyakorlatilag nincs helye a magyar piacon egy negyedik mobilszolgáltatónak. Éppen ezért nem számít arra, hogy egy nagy nemzetközi mobilszolgáltató töltené be ezt a pozíciót.

 

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem