21 °C Budapest

Januártól szupergyors mobilnet a Magyar Telekomtól

Pénzcentrum
2011. október 7. 13:03

A T-Mobile 2012. január 1-jén elindítja 4G/LTE mobilinternet szolgáltatását. A távközlési szolgáltató a 4G/LTE technológia kiterjesztett hálózati tesztelését kezdi el több száz ügyfele bevonásával, Budapest jelenleg is már lefedett részein.

A Telekom tavaly májusban indította el hálózatmodernizációs projektjét, amely a vállalat 5,2 millió mobilügyfelére való tekintettel az ország legnagyobb lakossági elérésű mobilhálózat-fejlesztési programja. A modernizáció eredményeképpen jelenleg 380 helyen elérhetővé vált a szupergyors, 21 Mbps névleges letöltési sebességű HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatás.

A fejlesztés újabb lépcsőjeként pedig 80db 4G/LTE állomás teszthálózatba kapcsolását jelentette be a mai napon a szolgáltató. A tervek szerint az intenzív fejlesztés eredményeképpen az év végére nagyjából megháromszorozódik a 4G/LTE állomások száma, 2012-ben Budapest egész területére kiterjesztik a lefedettséget, a későbbiekben pedig a fogyasztói igények határozzák majd meg a bővítés ütemét. A 4G/LTE technológián alapuló mobilinternet-szolgáltatást 2012. január 1-jén indítja el a T-Mobile.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: "A tavaly áprilisban valós körülmények között lebonyolított LTE tesztünk után ismét a T-Mobile az első, aki éles 4G/LTE hálózatot bocsájt ügyfelei rendelkezésére. Magyarországon egyedülálló módon a szolgáltatóval együtt és egy időben tesztelheti ezt a technológiát több száz ügyfelünk. Piacvezető infokommunikációs vállalatként meghatározó szerepet szeretnénk betölteni az ország digitális megújításában.

Ezen belül kiemelten fontos célként kezeljük a fejlődés motorját jelentő valódi szélessáv elterjesztését. Ennek a folyamatnak egy újabb jelentős szakaszához értünk az új generációs 4G/LTE technológia kiépítésével, amelyben nagy szerepet játszott két stratégiai partnerünk, a Cisco és az Ericsson is. A most induló teszt számunkra is valóban az első és igazi találkozás a 4G/LTE technológiával, az előttünk álló két hónapban mérnökeink és ügyfeleink tényleges tapasztalataira építve tökéletesítjük a jövő mobiltávközlését alapjaiban meghatározó technológiát".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 4G/ LTE technológia legfontosabb, a felhasználók számára kézzelfogható előnye a nagy le- és feltöltési sebesség, valamint a lecsökkent késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások és játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb, a nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül futtatható egyszerre, mindezek pedig látványos mértékben javítják az ügyfélélményt.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem