Januártól szupergyors mobilnet a Magyar Telekomtól

Pénzcentrum
2011. október 7. 13:03

A T-Mobile 2012. január 1-jén elindítja 4G/LTE mobilinternet szolgáltatását. A távközlési szolgáltató a 4G/LTE technológia kiterjesztett hálózati tesztelését kezdi el több száz ügyfele bevonásával, Budapest jelenleg is már lefedett részein.

A Telekom tavaly májusban indította el hálózatmodernizációs projektjét, amely a vállalat 5,2 millió mobilügyfelére való tekintettel az ország legnagyobb lakossági elérésű mobilhálózat-fejlesztési programja. A modernizáció eredményeképpen jelenleg 380 helyen elérhetővé vált a szupergyors, 21 Mbps névleges letöltési sebességű HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatás.

A fejlesztés újabb lépcsőjeként pedig 80db 4G/LTE állomás teszthálózatba kapcsolását jelentette be a mai napon a szolgáltató. A tervek szerint az intenzív fejlesztés eredményeképpen az év végére nagyjából megháromszorozódik a 4G/LTE állomások száma, 2012-ben Budapest egész területére kiterjesztik a lefedettséget, a későbbiekben pedig a fogyasztói igények határozzák majd meg a bővítés ütemét. A 4G/LTE technológián alapuló mobilinternet-szolgáltatást 2012. január 1-jén indítja el a T-Mobile.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: "A tavaly áprilisban valós körülmények között lebonyolított LTE tesztünk után ismét a T-Mobile az első, aki éles 4G/LTE hálózatot bocsájt ügyfelei rendelkezésére. Magyarországon egyedülálló módon a szolgáltatóval együtt és egy időben tesztelheti ezt a technológiát több száz ügyfelünk. Piacvezető infokommunikációs vállalatként meghatározó szerepet szeretnénk betölteni az ország digitális megújításában.

Ezen belül kiemelten fontos célként kezeljük a fejlődés motorját jelentő valódi szélessáv elterjesztését. Ennek a folyamatnak egy újabb jelentős szakaszához értünk az új generációs 4G/LTE technológia kiépítésével, amelyben nagy szerepet játszott két stratégiai partnerünk, a Cisco és az Ericsson is. A most induló teszt számunkra is valóban az első és igazi találkozás a 4G/LTE technológiával, az előttünk álló két hónapban mérnökeink és ügyfeleink tényleges tapasztalataira építve tökéletesítjük a jövő mobiltávközlését alapjaiban meghatározó technológiát".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 4G/ LTE technológia legfontosabb, a felhasználók számára kézzelfogható előnye a nagy le- és feltöltési sebesség, valamint a lecsökkent késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások és játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb, a nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül futtatható egyszerre, mindezek pedig látványos mértékben javítják az ügyfélélményt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?