24 °C Budapest

Figyelj! Holnap kizárhat az ügyfélkapu

Pénzcentrum
2011. szeptember 30. 16:03

Október elsejével sokakat kizárhat az Ügyfélkapu. Ugyanis ekkor sokaknak lejárhat a csak két évig érvényes jelszó - hívja fel a figyelmet az Index!

Az ügy hátterében az áll, hogy 2009-ben eltörölték a regisztráció ötéves érvényességét, vagyis korlátlan ideig fenntartható a fiók, viszont bevezették a két évig érvényes jelszót - a két év természetesen minden egyes változtatáskor újraindul. Jelen esetben azoknak kell ügyelniük nagyon, valószínűleg szép számmal akadnak ilyenek, akik az új szabály hatályba lépése, 2009. október 1. előtt regisztráltak, és azóta egyszer sem változtattak jelszót, mivel ők a lejárat után nem tudnak belépni a rendszerbe.

Az első híradásokkal ellentétben, amennyiben ez mégis megtörténik, nem kell újra személyesen elmenni az okmányirodába, mivel a lejárat napja után 60 napig az Elfelejtett jelszó opcióval még megkaphatja az új jelszót az ügyfél - új, csak az okmányirodában elintézhető regisztrációt, pontosabban újraaktiválást csak akkor kell indítani, ha valaki e 60 nap alatt sem újította meg jelszavát.

A kormányzati oldal tájékoztatása szerint a jelszócserére háromszor figyelmeztetik az ügyfeleket: a lejárat előtt 1 hónappal, 1 héttel, valamint a lejárat napját megelőző napon. A híradások és a hozzászólások szerint többen panaszkodtak arra, hogy nem kaptak értesítést, ennek oka viszont az is lehet, hogy mivel a kormányzati portálról a figyelmeztetés az Ügyfélkapu nyilvántartásában szereplő e-mailcímre érkezik, és ha valaki esetleg ezt a címet már megszüntette vagy nem megfelelő figyelemmel kezelte, akkor nem jutott el hozzá az információ, és az is előfordulhatott, hogy esetleg átsiklott felette.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?