27 °C Budapest

Akciókra felkészülni: fillérekért juthatsz hozzá a sikertermékhez

2011. augusztus 22. 11:05

A számítástechnikai piac új szenzációja a táblagépek megjelenése, de úgy tűnik a sikerből csak egyetlen gyártó részesülhet. Az Apple kivételével szinte az összes cég drasztikus árcsökkentésre kényszerülhet karácsonyig. Így akár filléres ajánlatokkal is találkozhatunk az előttünk álló hónapokban, különösen a nagy karácsonyi leértékelések idején.

Iszonyatos tempót diktál az amerikai Apple cég a számítástechnika piacán, az Ipad töretlen népszerűsége dollár milliárdokat hoz. A többi gyártó viszont nagyon szenved; az eladások elmaradnak a várakozásoktól, a gyártósorok pedig még mindig ontják azokat a készülékeket, amik úgy néz ki csak a raktárokban fognak porosodni.

Nem tehetnek mást a gyártók, minthogy csökkentik az áraikat, legalábbis ha még az új modellek megérkezése előtt meg akarnak szabadulni a ketyeréiktől. A DigiTimes internetes lap szerint épp ezért szuperolcsó, akár 300 dollár (60 ezer forint) alatti tableteket is vásárolhatunk a karácsonyi szezonban.

Ha nincs kereslet, az árak csökkennek

Az Asus androidos kisgépéből 700 ezret gyártottak le eddig, ebből viszont csak 500 ezret tudtak értékesíteni. A 200 ezres felhalmozott készlet bőven túlszárnyalja a várakozásokat, a gyárak viszont még mindig ontják magukból az eszközöket (ezek leállítása is óriási veszteség lenne). Épp ezért az árcsökkentés elkerülhetetlen, hiszen csak a gyorsabb eladásokkal lehet biztosítani azt, hogy a következő generációs eszközök megérkezéséig minden termék gazdára találjon.


A többi gyártó háza táján sem jobb a helyzet, így ha nem Asus, hanem HP, Samsung, Motorola, BlackBerry, HTC termékekre vágyunk, akkor is érdemes megvárni a vásárlással a karácsonyi szezont.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jelenleg csak kínai, rosszabb minőségű, kisebb tudású nyomkodható eszközök vásárolhatók meg az olcsóbb szegmensben, de ez hamarosan változhat a DigiTimes várakozásai szerint. A gyártók két ütemben, először az őszi szezon elején, majd valamikor karácsony környékén csökkenthetik az áraikat. Ekkor elérhetjük a már említett 300 dolláros álomárat egy komolyabb gép esetében. Aminek meg is van az alapja, hiszen ezeknek a gépeknek az előállítási költsége viszonylag alacsony az olcsó chipeknek köszönhetően.

Vannak elemzők viszont, akik szerint az árcsökkentés nem hozná meg a kívánt növekedést az eladásokban. Még nem egy tömegpiacról beszélhetünk ezeknek az eszközöknek az esetében - mondják. Vagyis kevés ember van, aki tényleges funkciót is tud párosítani egy ilyen eszközhöz, e nélkül viszont a vásárlások is elmaradhatnak.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?