Hamis Viagrával milliókat kaszált a csaló

2011. május 2. 19:02

Majdnem hatmillió forintot zároltak a hamis potencianövelő tablettákkal kereskedő számláján a pénzügyi nyomozók, akik több mint 3600 tablettát találtak a gyanúsított lakásán. A felderítés egy internetes oldal hirdetéséből indult.

A potencianövelő készítmény jogtulajdonosának feljelentése és egy lakossági bejelentés alapján kezdték meg a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói. Egy internetes portál hirdetésére maga a jogtulajdonos rendelt a szerből, amit be is vizsgáltatott az Országos Gyógyszerészeti Intézettel, amely igazolta a gyanút: a potencianövelőként kínált tabletták hamisítványok.

A nyomozás több szálon indult és valamennyi egy konkrét személyhez vezetett. Az egybeesések elég alapot szolgáltattak ahhoz, hogy a nyomozók házkutatást tartsanak a nagykátai lakosnál. Ennek során előkerült 3634 hamis tabletta, és több mint ezer postai könyvelt küldemény feladóvénye. A papírok három hónap alatt lebonyolított, összesen 12 millió forintos forgalomról tanúskodnak.

A nyomozók a bizonyítékok alapján, a bűncselekmény elkövetéséből származó 5 millió 750 ezer forintot zárolták a gyanúsított számláin. A vagyonelkobzás mellett 3 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat az elkövető.

Gyógyszerhamísítás és illegális gyógyszerfogalmazás különösen veszélyes tevékenység, hiszen a hamisítványok az adott hatóanyagot akár egyáltalán nem, akár nyomokban, akár többszörös mennyiségben is tartalmazhatják. Az azonban csak az egyik esetleges kellemetlen következménye a hamis készítmény fogyasztásának, hogy hatástalan, azonban a készítményben található ismeretlen eredetű összetevőknek súlyos egészségkárosító hatásuk lehet.

Hamis Viagrákban már több esetben találtak egészségre különösen veszélyes anyagokat, például brómot, ónt, útfestéshez használt festéket, amfetamint, illetve véralvadásgátlót. A pórul járt páciensek viszont csak ritkán fordulnak hatósághoz, illetve hozzák nyilvánosságra esetüket, hiszen sem egészségügyi problémájukra, sem saját elővigyázatlanságukra, hogy bizonytalan eredetű készítmény fogyasztottak, nem kívánják felhívni a figyelmet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hamis készítményeket kínálókkal szembeni hatósági fellépés erősítése mellett elengedhetetlen fontosságú, hogy mindenkiben tudatosuljon: gyógyszert csak hivatalos forrásból szerezzen be, és ne dőljön be a kéretlen levelekben és interneten kínált, bizonytalan eredetű ajánlatoknak. Ezek legtöbbször az egészségre fokozottan veszélyes termékek lehetnek - figyelmeztet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület.

 

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?