23 °C Budapest

Új, olcsóbb tabletek jöhetnek

Pénzcentrum
2011. július 15. 12:02

Eddig augusztusról szóltak a hírek, most októberre csúszott az Amazon tabletjének a megjelenése. A Wall Street Journal informátorai szerint ekkor dobják piacra az iPad riválisát, merthogy a világ legnagyobb online kereskedelmi cége annak szánja a saját márkás tabletet - írja az Index.

Az Amazon még mindig nem kommentálja az értesüléseket a tabletjéről, amit tudunk, az Jeff Bezos vezérigazgatótól ered, néhány hónappal ezelőtt említette, hogy készül a tablet és még az idén piacra dobják. Amit még sejteni vélnek a bennfentesek, hogy kilenc inches lesz a gép, Android fut rajta, nem lesz rajta kamera. Állítólag a most bemutatott tablet nem saját dizájn lesz, egy ázsiai beszállító alakítja ki a külsejét. Azonban az Amazon dolgozik saját dizájnú tableten is, melyet jövőre dobnak piacra.

 

Tablet
Egyre nagyobb számban választanak tablet gépeket azok, akik személyi számítógépük mellett szeretnének egy kisebb egyszerűbb gépet használni levelezésre, böngészésre. Ezen a piacon eddig a netbookok voltak a nyerők, de a fizikai billentyűzettel rendelkező eszközök érájának véget vethet az idei év.

A hónap elején még olyan pletykákat lehetett hallani, hogy már augusztusban bemutatják, ez nem is mond ellen a mostani hírnek, hogy októbertől lesz kapható. A cég számára ugyanis valószínűleg az a legfontosabb, hogy még a karácsonyi szezon előtt megvásárolható legyen az Egyesült Államokban.
hirdetés

A cég tabletjével kapcsolatban magasak az elvárások, sokan a Kindle-hez hasonló sikereket várnak az Amazontól. Az Amazonnak már most nagyon sok olyan szolgáltatása van, melyek kitűnően illeszkednek majd a tablethez, ilyen a Cloud Drive, Cloud Player, Amazon mp3, Kindle - ezek többsége azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az árazásról még semmit nem tudni, sem arról, hogy hova pozicionálja a cég a tabletet. Elemzők szerint megvan a piaci ereje ahhoz, hogy olcsóbban adja, mint az iPad. Ráadásul a vásárlók várják is az olcsóbb alternatívákat.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?