21 °C Budapest

Aranybánya a leszoktatás: akik megszedhetik magukat az új törvényen

Pénzcentrum
2011. április 27. 10:00

Megszavazta az országgyűlés a nemdohányzók védelméről szóló törvényt. Talán most még aktuálisabb a leszokás, mint eddig bármikor, ha 1 év múlva már füstmentesen akarunk együtt sörözni a barátainkkal. A dohányosok 70 százaléka szeretne leszokni, 30 százaléka meg is próbálja, mégis csak 3 százaléknak sikerül. Nagy üzlet a visszaesőknek újabb és újabb leszokási módokat kínálni, akár 100 ezer forintos leszokási programot is kínálnak az elszánt cigitől szabadulni kívánóknak - írja a Napi Gazdaság.

Több féle termék közül választhat a leszokni kívánó dohányos, az erre szakosodott iparág is egyre terebélyesebb. Találunk leszokást segítő lúgosítókat, gombákat, személyre szabott programokat. Az erre szakosodott honlapokon nem egyszer személyre szabott tanácsokat kaphatunk, folyamatos kapcsolattartással segíthetnek a leszokásban.

Tabletták népszerűségét csökkenti a vénykötelességük és az, hogy az érintettek 80 százaléka még csak nem is hallott róluk. Legolcsóbb megoldások között szereplő nikotinos rágó és tapasz mellett több alternatív megoldás is kínálkozik. Tót Éva tüdőgyógyász szerint ezek hatékonysága koránt sem biztosított, hiszen a gyártóknak nem kell a hatásosságukat bizonyítania a forgalmazás megkezdéséhez.

 

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?