Olcsóbb lehet a telefonálás

Pénzcentrum
2011. március 17. 09:33

Csökkenti a végződtetési díjakat a Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóság. A Magyar Telekom már jövőre 2 Ft-al csökkenti díjait- írja a népszabadság.

A mobil hívások árait meghatározó végződtetési díjakat 2013 januárjára nettó 7,06 Ft-ra csökkenti a Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóság. A ma érvényes árról - nettó 11,86 Ft -két lépésben fogja csökkenteni a legnagyobb mobilszolgáltató a díját, először 2012 elején lehet olcsóbb a mobilbeszélgetés, akkor 9,46 Ft-ra csökkenti az érvényes díját.

A mobilvégződési díjat az a szolgáltató fizeti meg, akinek a hálózatából telefonhívás egy másik szolgáltató hálózatába érkezik. A díjat természetesen a hívott szolgáltató kapja.

A szabályozás 2005-ös bevezetése óta a díjak egységesítésén túl 38 forintról a mai 11,86 Ft-osra sikerült leszorítani a végződtetési díjakat. A szabályozás alapját egy díjköltség alapú számítási rendszer teszi lehetővé, ami számol a hálózati beruházások megtérülésével és amortizációjával, így régebben épített hálózatokon alacsonyabb költségekkel kalkulál.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?