Olcsóbb lehet a telefonálás

Pénzcentrum
2011. március 17. 09:33

Csökkenti a végződtetési díjakat a Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóság. A Magyar Telekom már jövőre 2 Ft-al csökkenti díjait- írja a népszabadság.

A mobil hívások árait meghatározó végződtetési díjakat 2013 januárjára nettó 7,06 Ft-ra csökkenti a Nemzeti Média- és Hírközlő Hatóság. A ma érvényes árról - nettó 11,86 Ft -két lépésben fogja csökkenteni a legnagyobb mobilszolgáltató a díját, először 2012 elején lehet olcsóbb a mobilbeszélgetés, akkor 9,46 Ft-ra csökkenti az érvényes díját.

A mobilvégződési díjat az a szolgáltató fizeti meg, akinek a hálózatából telefonhívás egy másik szolgáltató hálózatába érkezik. A díjat természetesen a hívott szolgáltató kapja.

A szabályozás 2005-ös bevezetése óta a díjak egységesítésén túl 38 forintról a mai 11,86 Ft-osra sikerült leszorítani a végződtetési díjakat. A szabályozás alapját egy díjköltség alapú számítási rendszer teszi lehetővé, ami számol a hálózati beruházások megtérülésével és amortizációjával, így régebben épített hálózatokon alacsonyabb költségekkel kalkulál.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?