16 °C Budapest

Drága és bonyolult, mégis vágyunk rá

MTI
2011. március 13. 12:02

A Telenor legfrissebb kutatásai szerint a magyar internethasználók 97 százaléka hallott már az okostelefonokról, de még mindig alacsony azoknak a száma, akik telefonjukat internetezésre is használják.

A társaság közleménye idézi a brit Canalys piackutató cég jelentését, amely kimutatta, hogy 2010 utolsó negyedévében mintegy 101,2 millió okostelefon talált gazdára világszerte, ami 88,6 százalékkal több mint egy évvel korábban. Magyarországon is egyre elterjedtebb az okostelefonok használata, 2010-ben már több mint félmillió okos készüléket adtak el. Előrejelzések szerint 2015-re a magyar piac több mint 50 százalékát adják majd az okostelefonok.

A Telenor és a Free Association Research Kft. által közösen, a 15-49 éves magyar internethasználó lakosság körében végzett legfrissebb kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek közel kétharmada, ha most vásárolna telefont, már érintőképernyős okostelefont venne. Azok körében pedig, akik mobiltelefonjukat már most is rendszeresen használják internetezésre, egyértelműen az Android a legismertebb platform, háromnegyedük magától említette ezt, mint operációs rendszert.

A kutatás szerint az okostelefonok által kínált lehetőségek széles körben még nem ismertek, s azok sem feltétlenül használják ki a funkcióikat, akiknek már van ilyen készülékük: a mobiltelefonon rendszeresen internetezőknek jelenleg körülbelül a fele csatlakozik rá útközben is az internetre. A magyar mobilhasználók 44 százaléka állítja, hogy olyan mobiltelefonnal rendelkezik, amelyen lehet internetezni, és 21 százalékuk szokta is használni.

A megkérdezettek a hagyományos telefonok többségén is elérhető fényképezést és a zenelejátszást használják a legnagyobb arányban. A hagyományos készülékkel rendelkezőket sok esetben olyan tényezők tartják vissza az okostelefonra váltástól, mint például a magas ár és a bonyolultnak vélt használat.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?