22 °C Budapest

Eldőlt: jönnek az univerzális mobiltelefon-töltők!

2010. december 29. 19:02

Már a jövő év első hónapjaiban megjelennek az első univerzális mobiltelefon-töltők az Európai Unióban - jelentette be az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben.

A közös töltők megjelenését az tette lehetővé, hogy az illetékes európai hatóságok egységes szabványokat készítettek. Ennek pedig az volt az előzménye, hogy tavaly nyáron tizennégy vezető mobilgyártó cég megállapodott a töltők egységesítésében.

Antonio Tajani ipari biztos közleményében hangoztatta, hogy a közös töltő könnyebbé teszi a fogyasztók életét, hasznot jelent a cégeknek, valamint hozzájárul a hulladék csökkenéséhez is, hiszen minden háztartásban elég lesz egyetlen töltőt tartani, melyet új telefonok vásárlásakor sem kell majd lecserélni.

Tajani elmondása szerint sikerült megállapodni a szükséges szabványokban, így most már az iparon múlik, hogy mikor kezdi meg a termelést. Az olasz származású ipari biztos mindazonáltal hozzátette, hogy ezek a töltők csak azokkal a készülékekkel használhatók együtt, amelyek számítógéphez csatlakoztathatók, ugyanis a megállapodások szerint a szabványtöltőt speciális microUSB-csatlakozóval látják el. Az Európai Bizottság reményei szerint jövő évtől már a legtöbb mobiltelefon kompatibilis lesz az új eszközzel.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?