10 °C Budapest

Karácsonyi SMS-zápor: 38 millió ünnepi üzenet

Pénzcentrum
2010. december 28. 09:12

A közvetlen hozzátartozókat és a közeli rokonokat általában személyesen, a távolabbi rokonokat és a barátokat leginkább telefonon, míg az ismerősöket valamilyen közösségi portálon keresztül köszöntöttük karácsonykor. A mobiltelefon szolgáltatók összesítései szerint december 24. és 26 között körülbelül 38 millió ünnepi sms-t, illetve mms-t küldtünk egymásnak - írja a Napi Gazdaság.

Idén is elérkezett az ünnepi üdvözletek időszaka, bár a szilveszter még előttünk áll. Hol vannak már a képeslapok, valamint a kézzel írt levelek, egymás üdvözlése a technológia fejlődésével folyamatosan változik. Manapság egyre nagyobb teret kapnak a mobil kommunikációs eszközök, mint például az sms és az mms. A szöveges és képi üzenetek szerepe továbbra is rendkívül meghatározó karácsonykor.

A T-Mobile ügyfelei idén december 24-26. között 15 millió sms-t küldtek, a legnagyobb forgalmat 24-én bonyolították. A Telenor hálózatából közel 13 millió sms-sel és mms-sel kívántak kellemes ünnepeket a Telenor ügyfelei. Ugyanezen időszak alatt több mint 11 millió telefonhívást kezdeményeztek a vállalat előfizetői. A megnövekedett forgalom kiszolgálása az ünnepi időszak alatt - a társaságtól kapott tájékoztatás szerint - is zavartalan volt.

A T-Mobile és a Telenor mellett a Vodafone infrastruktúrája is állta a rohamot, a hálózat, amelyet a telekommunikációs cég szakemberei sikeresen felkészítettek a várható nagy terhelésre, problémamentesen működött - jegyezte meg a Vodafone. A társaság ügyfelei a karácsonyi ünnepek három napja alatt közel 10 millió sms-t és mms-t küldtek, valamint 8,5 milliónál is több telefonhívást kezdeményeztek.

A karácsonyi ünnepek alatt az ügyfelek más módon is gyarapították a távközlési cégek kasszáját, a T-Home-nál például az átlagos forgalomhoz képest csaknem megháromszorozódott az iptv-n "kikölcsönzött" filmek száma ebben az időszakban. Az igazi nagy telefonálási, sms-küldési láz pedig még hátravan, a Telenor tapasztalatai szerint a csúcsidőszak az új év beköszöntével esik egybe, hiszen január elsején a 0 és 1 óra közötti időszak az év legforgalmasabb órája.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azt viszont nagyon nehéz megmondani, hogy a távközlési cégeknek mekkora ajándékot hozott a karácsony, részben azért, mert az sms díja a csomagoktól függően is különböző, 22-41 forint között mozog, ráadásul az üzenetek egy részét a havidíj magában foglalja. Így tehát csak egy elméleti sms-bevételt lehet számolni, ami a három cég esetében így is meghaladhatta az egymilliárd forintot karácsonykor.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm