Karácsonyi SMS-zápor: 38 millió ünnepi üzenet

Pénzcentrum
2010. december 28. 09:12

A közvetlen hozzátartozókat és a közeli rokonokat általában személyesen, a távolabbi rokonokat és a barátokat leginkább telefonon, míg az ismerősöket valamilyen közösségi portálon keresztül köszöntöttük karácsonykor. A mobiltelefon szolgáltatók összesítései szerint december 24. és 26 között körülbelül 38 millió ünnepi sms-t, illetve mms-t küldtünk egymásnak - írja a Napi Gazdaság.

Idén is elérkezett az ünnepi üdvözletek időszaka, bár a szilveszter még előttünk áll. Hol vannak már a képeslapok, valamint a kézzel írt levelek, egymás üdvözlése a technológia fejlődésével folyamatosan változik. Manapság egyre nagyobb teret kapnak a mobil kommunikációs eszközök, mint például az sms és az mms. A szöveges és képi üzenetek szerepe továbbra is rendkívül meghatározó karácsonykor.

A T-Mobile ügyfelei idén december 24-26. között 15 millió sms-t küldtek, a legnagyobb forgalmat 24-én bonyolították. A Telenor hálózatából közel 13 millió sms-sel és mms-sel kívántak kellemes ünnepeket a Telenor ügyfelei. Ugyanezen időszak alatt több mint 11 millió telefonhívást kezdeményeztek a vállalat előfizetői. A megnövekedett forgalom kiszolgálása az ünnepi időszak alatt - a társaságtól kapott tájékoztatás szerint - is zavartalan volt.

A T-Mobile és a Telenor mellett a Vodafone infrastruktúrája is állta a rohamot, a hálózat, amelyet a telekommunikációs cég szakemberei sikeresen felkészítettek a várható nagy terhelésre, problémamentesen működött - jegyezte meg a Vodafone. A társaság ügyfelei a karácsonyi ünnepek három napja alatt közel 10 millió sms-t és mms-t küldtek, valamint 8,5 milliónál is több telefonhívást kezdeményeztek.

A karácsonyi ünnepek alatt az ügyfelek más módon is gyarapították a távközlési cégek kasszáját, a T-Home-nál például az átlagos forgalomhoz képest csaknem megháromszorozódott az iptv-n "kikölcsönzött" filmek száma ebben az időszakban. Az igazi nagy telefonálási, sms-küldési láz pedig még hátravan, a Telenor tapasztalatai szerint a csúcsidőszak az új év beköszöntével esik egybe, hiszen január elsején a 0 és 1 óra közötti időszak az év legforgalmasabb órája.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azt viszont nagyon nehéz megmondani, hogy a távközlési cégeknek mekkora ajándékot hozott a karácsony, részben azért, mert az sms díja a csomagoktól függően is különböző, 22-41 forint között mozog, ráadásul az üzenetek egy részét a havidíj magában foglalja. Így tehát csak egy elméleti sms-bevételt lehet számolni, ami a három cég esetében így is meghaladhatta az egymilliárd forintot karácsonykor.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?