Okostelefonnal fizetnek a pénztáraknál

Pénzcentrum
2010. december 3. 09:32

Rendkívüli mértékben alakítja át az amerikai kiskereskedelmet az okostelefonok terjedése. A 2008-ban még csak tudományos kutatási projektként volt aposztrofált a mobiltelefonok felhasználása a kiskereskedelemben, ma viszont már az a helyzet, hogy minden áruházláncnak követnie kell a fejlődést és meg kell jelennie a telefonok képernyőjén, ha nem akarnak lemaradni versenytársaiktól - írja a Napi Gazdaság.

A bostoni piackutató cég, az Aite Group LLC becslése szerint idén a tavalyi háromszorosára, hárommilliárd dollárra fog nőni az okos mobiltelefonokkal végrehajtott vásárlások értéke az Egyesült Államokban. Felmérésük szerint jövőre pedig még ezt is bőven meghaladó hatmilliárd dollárra nőhet a telefonokkal végrehajtott tranzakciók száma.

Az Egyesült Államokban mért fejlődési volumen azonban még mindig elmarad a világ más területein mért adatoktól. Míg az Államokban csak a vásárlók 8 százaléka használta a telefonját a boltokban, addig Tajvanon például 32, Finnországban 13 százalék ez az arány.

10 tipp: így vásárolj telefont karácsonyra


Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?