0 °C Budapest

Igazi butatelefon: idősek is elkezdhetik

2010. november 16. 15:02

Sok idős ember küzd a modern technikai alkalmazásokat felvonultató okostelefonok használatával. A modern megoldásokra nem fogékony idősebb korosztálynak nyújthat megoldást a most -igaz, egyelőre Nagy-Britanniában - piacra dobott készülék a John's Phone.

Diedriekje Bok a készülék tervezője elmondta: egy olyan egyszerű, könnyen használható szerkezetet akartak fejleszteni, amely megoldást nyújthat az idősebb korosztály számára, akiknek nincs szüksége olyan technikai újítások használatára, mint például a Facebook, vagy mit sem tudnak arról mi is az az MP3.

A készülék legfontosabb tulajdonsága, hogy telefonáláson kívül egyáltalán semmi másra nem használható. A mobiltelefon 3 hétig bírja egyetlen feltöltéssel, és külön előnye, hogy a memóriájából lemerülés után is könnyedén előhívhatóak a feljegyzett telefonszámok. Erről egy a készülékben elhelyezett jegyzettömb és toll gondoskodik, amihez a hátlap felnyitásával juthatunk hozzá.
A telefonok ára 60 font (20 ezer forint) körül mozog, és többféle színben is rendelhető.


A hazai kínálatban többféle típusú úgynevezett "nagyitelefon" is elérhető. Itt van például a Doro HandleEasy 326gsm, mely modell felkeltheti az idősebb korosztály figyelmét.


Szintén szép nagy billentyűkkel és a kijelzőn jól látható karakterekkel találkozhatnak azok, akik az osztrák családi vállalkozás az Emporia Telecom készülékeit választják. A Telenor kínálatában szereplő egyszerű készülék az Emporia Talk ára kártyás előfizetés esetén 19,990 Ft. Szintén megtalálhatóak az osztrák vállalkozás telefonjai a T-Mobile kínálatában is, náluk például az Emporia Elegance feltöltőkártyás csomagban 25,641 forint.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem