18 °C Budapest

Igazi butatelefon: idősek is elkezdhetik

2010. november 16. 15:02

Sok idős ember küzd a modern technikai alkalmazásokat felvonultató okostelefonok használatával. A modern megoldásokra nem fogékony idősebb korosztálynak nyújthat megoldást a most -igaz, egyelőre Nagy-Britanniában - piacra dobott készülék a John's Phone.

Diedriekje Bok a készülék tervezője elmondta: egy olyan egyszerű, könnyen használható szerkezetet akartak fejleszteni, amely megoldást nyújthat az idősebb korosztály számára, akiknek nincs szüksége olyan technikai újítások használatára, mint például a Facebook, vagy mit sem tudnak arról mi is az az MP3.

A készülék legfontosabb tulajdonsága, hogy telefonáláson kívül egyáltalán semmi másra nem használható. A mobiltelefon 3 hétig bírja egyetlen feltöltéssel, és külön előnye, hogy a memóriájából lemerülés után is könnyedén előhívhatóak a feljegyzett telefonszámok. Erről egy a készülékben elhelyezett jegyzettömb és toll gondoskodik, amihez a hátlap felnyitásával juthatunk hozzá.
A telefonok ára 60 font (20 ezer forint) körül mozog, és többféle színben is rendelhető.


A hazai kínálatban többféle típusú úgynevezett "nagyitelefon" is elérhető. Itt van például a Doro HandleEasy 326gsm, mely modell felkeltheti az idősebb korosztály figyelmét.


Szintén szép nagy billentyűkkel és a kijelzőn jól látható karakterekkel találkozhatnak azok, akik az osztrák családi vállalkozás az Emporia Telecom készülékeit választják. A Telenor kínálatában szereplő egyszerű készülék az Emporia Talk ára kártyás előfizetés esetén 19,990 Ft. Szintén megtalálhatóak az osztrák vállalkozás telefonjai a T-Mobile kínálatában is, náluk például az Emporia Elegance feltöltőkártyás csomagban 25,641 forint.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?