MobilFizetéssel is rendezhető a taxiszámla

2010. december 14. 14:17

Budapest és agglomerációja legnagyobb és legfejlettebb infrastrukturális háttérrel rendelkező, dinamikusan fejlődő taxitársasága, a Rádió Tele 5 Taxi Holding 2010. december 14-től újabb piacvezető megoldásokat kínál ügyfeleinek. Ezek közül a legjelentősebb a MobilFizetés szolgáltatás bevezetése.

A taxitársaság, a T-Mobile, a Telenor és az FHB Bank összefogásával 2010. december 14-től közel 900 Rádió Tele 5 Taxiban válik lehetővé a MobilFizetés szolgáltatás, melynek segítségével az utasok mobiltelefonjukkal egyszerűen és kényelmesen, a taxisofőrnél egyenlíthetik ki taxiszámlájukat. Hamarosan elérhető lesz az a funkció is, amellyel a taxitársaság weboldalán történő megrendelés esetén már az online rendeléskor, előre kifizethetjük az utazás díját mobiltelefonunkkal, így az autóba beülve már a fizetésre sem lesz gondunk. Azonban nem csak a kényelem miatt érdemes mobillal fizetni, a Rádió Tele 5 Taxi egy kedvezményes ajánlattal is kedveskedik az innovatív fizetési megoldásra nyitott utasoknak, ugyanis a MobilFizetést választók a társaságnál elérhető legkedvezőbb tarifával utazhatnak!

Emellett a Rádió Tele 5 Taxi Holdingnál december közepétől Windows Mobile, Android operációs rendszerrel rendelkező telefonokról és iPhone-okról elérhető a GPS alapú taxirendelés szolgáltatás is.

Az újítás lényege, hogy egy ingyenesen a telefonra letölthető célszoftvernek köszönhetően az ügyfélnek utazás előtt nem kell felhívni az ismert telefonszámok egyikén a diszpécserközpontot, elegendő a menüből kiválasztani a "Taxirendelés GPS koordináták alapján" lehetőséget, és a gombnyomást követő 2-10 percen belül a rendelési helyre érkezik a taxi.

A Rádió Tele 5 Taxi Holding Kft., a korábbi Rádió Taxi és Tele 5 Taxi, jogutódjaként 2010. szeptember 24-én kezdte meg operatív működését. A fenti megoldásokhoz is szükséges informatikai és folyamatbeli fejlesztéseket a Cisco és a Bull, valamint vezető telekommunikációs partnerek bevonásával kezdte meg 2009-ben a Rádiótaxi Kft.. 2010 év elejére elkészült és bevezetésre került az elsősorban vállalati partnerek részére kínált e-taxicsekk megoldás, mely alkalmas online költésfigyelésre, költséghelyenkénti riportolásra, e-számlázásra és a legnagyobb vállalati integrált rendszerekhez történő illesztésre.

A Rádió Tele 5 Taxi Holding körülbelül havi 160 ezer fuvart teljesít, a lakossági szegmens mellett szervezeti ügyfelei között vannak jónevű és jelentős méretű multinacionális és közpénzből működő gazdasági társaságok, önkormányzati és állami szervezetek. A MobilFizetés lehetősége mellett minden gépkocsi fel van szerelve MasterCard, VISA és American Express bankkártyákat is elfogadó terminálokkal.

A Telenor, a T-Mobile és az FHB Bank 2008 októberében vezette be a MobilFizetés szolgáltatást, mely lehetővé teszi, hogy a két mobilszolgáltató ügyfelei egy hazánkban merőben új, kényelmes, biztonságos és innovatív fizetési módszert vegyenek igénybe. A MobilFizetés elfogadóhelyeinek száma, a kifizethető termékek és szolgáltatások köre folyamatosan bővül, amelyről a szolgáltatók és a MobilFizetést elfogadó Partnerek rendszeresen tájékoztatják az ügyfeleket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


MobilFizetés szolgáltatás igénybevételéhez az FHB Kereskedelmi Bankkal szerződéskötés szükséges, melyet követően mobilunkkal a szolgáltatáshoz kapcsolt MobilFizetés bankszámla egyenlegének terhére fizethetünk. A szerződéskötés annál a MobilFizetés szolgáltatást nyújtó mobilszolgáltatónál kezdeményezhető, ahol előfizetők vagyunk.

A MobilFizetés szolgáltatás mindenkori banki díjszabásáról az FHB Bank vonatkozó hirdetménye ad tájékoztatást. A szolgáltatás használata során küldött SMS-ek díja 20 Ft/SMS. További információk a www.mobilfizetes.hu internetes oldalon, 06 40 200 115-ös telefonszámon hívható MobilFizetés ügyfélszolgálaton, valamint a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatán érhetők el (T-Mobile: 1430, 06-1 265 9210, Telenor: 1220).

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22