10 °C Budapest

Mennyibe kerül manapság egy tetoválás?

2010. november 18. 05:22

Drága divat a tetoválás. A legkisebb és legegyszerűbb minta "felvarratása" is 10-15 ezer forintba kerül. Ennél csak egy drágább dolog van: a megunt rajzolat eltávolítása. Egy ilyen kezelést 100 ezer forint alatt nemigen lehet megúszni.

Rengeteg világhírű színésszel, zenésszel találkozhatunk a Vanishing Tattoo top25-ön, azaz a tetovált hírességeket felsoroló listán. Rögtön az első helyen szerepel az épp hazánkban forgató sztár Angelina Jolie. Persze magyar hírességek is akadnak szép számmal, akik az önkifejezés e módját választják. Itt van például Ganxta Zolee vagy Mester Tamás. Az tehetségkutató zsűritagjának alkarját például a Richard Bach író könyveiből megihletett madártollat formázó különleges mű díszíti.
 
Bár a tetoválás, nem utolsó sorban a celebeknek köszönhetően, egyre elfogadottabb, de még manapság sem tűrik el minden társadalmi rétegben. Az ügyvédek, orvosok körében például tabunak számít a tetoválás. Sok tetovált értelmiségi küzd a negatív előítéletekkel. Sokat hallani az érintettektől például, hogy komoly nehézségeik vannak a munkahelykereséssel.

Mennyibe kerül?

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki mégis tetováló-tű alá akar ülni. A választható minták ára 10-15 ezer forinttól indul és mérettől, kidolgozottságtól függően akár több százezer forintot is elkérhet érte egy-egy tetováló szalon. A Pénzcentrum.hu által találomra megkérdezett néhány tetováló szalon egy 5 centi hosszú és 2 centi széles nonfiguratív mintáért például 10-15 ezer forintot kért el.

Manapság a kozmetikai tetoválás is nagyon népszerű, többnyire a hölgyek körében. A szemöldök, szemhéj valamint a száj szépészeti tetoválása során a kozmetikusok csak a bőr felsőbb rétegeibe juttatják be a festékanyagot így azok nemörök életűek. A festék minőségétől, a tetovált bőrfelület milyenségétől függően a természetes anyagok 3-8 év alatt felszívódnak. A beavatkozás minden esetben kétszeri kezelést igényel, melynek ára 20 ezer forinttól egészen 80 ezer forintig terjedhet.

Nem árt tudni azonban, hogy tetováláskor fennállhat a fertőzés veszélye. A Baywatch sztárját, Pamela Andersont például volt férje Tommy Lee fertőzte meg hepatitisz C vírussal, amikor egy tetováló szalonban ugyanazzal a tűvel varratták magukat. Különösen a fertőző májgyulladás, valamint az AIDS vírus átadásának a lehetősége indokolja, hogy mindenképp megbízható szakembert válasszunk, aki betartja a szigorú higiéniai előírásokat.
 
Kizárólag sterilizált eszközökkel szabad behatolni a bőrbe, valamint kifogástalan, egyszeri használatra készült tűt, kesztyűt, törlőruhát kell használni. A tetoválásra jelentkezők mindigfigyeljenek arra, hogy az egyszer használatos eszközöket előttük bontsák ki a csomagolásból és nem árt, ha a tetoválásra használatos speciális festék szavatossági idejét is leellenőrzik.
 
Előfordul, hogy valaki  szívesen megválna egy-egy elrontott, vagy fiatalon meggondolatlanul bevállalt tetoválástól. Korábban csak maradandó hegeket hagyó plasztikai sebészeti beavatkozással lehetett eltávolítani a nem kívánt ábrákat, feliratokat. Mára a helyzet a legmodernebb lézertechnikai berendezéseknek köszönhetően megváltozott. A bőrgyógyászok a q-kapcsolt lézer segítségével többszöri kezeléssel teljesen el tudják tüntetni a mintákat a bőrfelületről.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A bőr alá juttatott festékszemcséket a berendezés szétrobbantja így azokat ez után az idegen anyagok eltávolításáért felelő falósejtek könnyen feldolgozhatják. Egy-egy ilyen kezelés ára 20 ezer forint körül mozog alkalmanként. Egy kisebb tetoválás eltüntetéséhez is körülbelül 6-8 kezelés szükséges. A Pénzcentrum által megkérdezett lézerspecialista elmondása szerint ő thetente 2-3 ember is felkeresi - ki halványítani, ki teljesen eltüntetni szeretné megunt bőrrajzát.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm