"Lemosom, főnök!"

Pénzcentrum
2007. március 27. 09:00

Megérkezett a tavasz, kirajzottak az önkéntes autómosók is. Így a város számos kereszteződése közül a Thököly út és a Hungária körút sarkán, vagy a Nyugati téren is, sajátos szimbiózisban élve a szórólap-osztogató diákokkal, illetve az újságokat kínáló hajléktalanokkal - írja a Népszabadság.

Sajátos jellemzőjük a "tisztaságfelelősöknek", hogy valamiért majdnem mindig koszosnak ítélik ablakunkat, hogy aztán a szürke "tisztítóvízzel" még átláthatatlanabbá tegyék azt. A Thököly és Hungária sarkán mindig négyen-öten állnak, hárman mosnak. Egy piros lámpába általában 2 szélvédő fér bele, azonban ha vita keveredik, csak egy.

A "levakarhatatlan" önként jelentkezők 50 forintért mosnak, de 100 forintért már a főnök megszólítás is kijár. Mellékelt szájhúzás jár a húszasért, illetve a kétszázasért, ha visszakér a sofőr, ugyanakkor a visszajáró kipengetésére úgysem elég a piros lámpa ideje.

A sofőrök különböző módon próbálkoznak a védekezésre, a lap Golyó stratégiáját ítélte a legjobbnak. Mindig valamilyen szakadt és koszos autóval jár, s az ablakmosó spriccelőjét úgy állítja, hogy le lehessen locsolni a megállókban álló lányokat (és az akadékoskodó mosókat). A kereszteződésben pedig a spriccelés mellett hatásos lehet Golyó szimpla látványa is, ugyanis nevét fejéről kapta, alkarján pedig kígyós tetoválás látható.

A többi autós, hacsak nem tagbaszakadt, nehezen védekezhet. Az ablaktörlő beindítására a lapátok kihajtása a válasz. A rutinosabbak a pirosban nem állnak a másik kocsi mögé, hanem hagynak egy kis helyet, és "zaklatás" esetén csorognak előre. Erre a válasz viszont a dísztárcsa lerúgása, vagy a hátsó szélvédő leköpése.

Szécsi Tibor őrnagy, a közlekedés-rendészet alosztályvezetője szerint ilyentájt a közlekedés-rendészet szervez ellenőrzéseket. Nem ritka, hogy a felszólítás után, a helyszínre visszaérve a tevékenység folytatása miatt előállítják a szélvédőmosókat. A kiszabható bírság maximum 30 ezer forint lehet, azonban sajnos úgy tűnik, ez nem elég elriasztó erő.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16