11 °C Budapest

"Lemosom, főnök!"

Pénzcentrum
2007. március 27. 09:00

Megérkezett a tavasz, kirajzottak az önkéntes autómosók is. Így a város számos kereszteződése közül a Thököly út és a Hungária körút sarkán, vagy a Nyugati téren is, sajátos szimbiózisban élve a szórólap-osztogató diákokkal, illetve az újságokat kínáló hajléktalanokkal - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sajátos jellemzőjük a "tisztaságfelelősöknek", hogy valamiért majdnem mindig koszosnak ítélik ablakunkat, hogy aztán a szürke "tisztítóvízzel" még átláthatatlanabbá tegyék azt. A Thököly és Hungária sarkán mindig négyen-öten állnak, hárman mosnak. Egy piros lámpába általában 2 szélvédő fér bele, azonban ha vita keveredik, csak egy.

A "levakarhatatlan" önként jelentkezők 50 forintért mosnak, de 100 forintért már a főnök megszólítás is kijár. Mellékelt szájhúzás jár a húszasért, illetve a kétszázasért, ha visszakér a sofőr, ugyanakkor a visszajáró kipengetésére úgysem elég a piros lámpa ideje.

A sofőrök különböző módon próbálkoznak a védekezésre, a lap Golyó stratégiáját ítélte a legjobbnak. Mindig valamilyen szakadt és koszos autóval jár, s az ablakmosó spriccelőjét úgy állítja, hogy le lehessen locsolni a megállókban álló lányokat (és az akadékoskodó mosókat). A kereszteződésben pedig a spriccelés mellett hatásos lehet Golyó szimpla látványa is, ugyanis nevét fejéről kapta, alkarján pedig kígyós tetoválás látható.

A többi autós, hacsak nem tagbaszakadt, nehezen védekezhet. Az ablaktörlő beindítására a lapátok kihajtása a válasz. A rutinosabbak a pirosban nem állnak a másik kocsi mögé, hanem hagynak egy kis helyet, és "zaklatás" esetén csorognak előre. Erre a válasz viszont a dísztárcsa lerúgása, vagy a hátsó szélvédő leköpése.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szécsi Tibor őrnagy, a közlekedés-rendészet alosztályvezetője szerint ilyentájt a közlekedés-rendészet szervez ellenőrzéseket. Nem ritka, hogy a felszólítás után, a helyszínre visszaérve a tevékenység folytatása miatt előállítják a szélvédőmosókat. A kiszabható bírság maximum 30 ezer forint lehet, azonban sajnos úgy tűnik, ez nem elég elriasztó erő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00