Tarolnak az okostelefonok

2010. november 10. 17:09

A harmadik negyedévben a világpiaci mobiltelefon forgalom 35 százalékkal 417 millióra nőtt, ezen belül 96 százalékos növekedéssel közel megduplázódott az okostelefonok forgalma, és részesedésük a teljes forgalomban már 19,3 százalékra bővült - írja a Gartner piackutató cég rendszeres negyedévi piaci elemzése.

"Az Apple és a Google operációs rendszerei rekord eladásokkal törtek előre a negyedévben" - mondta Carolina Milanesi, a Gartner kutatási elnökhelyettese. "Az Apple okostelefon piaci részesedése megelőzte a Research in Motion (RIM) részesedését az Egyesült Államokban, és felzárkózott a Google mögé.

Az Android (Google) operációs rendszert alkalmazó készülékek eladásai szintén növekedtek, így az Android már a második legnagyobb számban alkalmazott operációs rendszerré nőtte ki magát az okostelefonok világpiacán."

Az okostelefonok piacán a Nokia vezeti az eladásokat. A Symbian operációs rendszeren futó készülékek piaci részesedése azonban 36,6 százalékra csökkent 44,6 százalékról.

A Microsoft operációs rendszere a Windows Mobile részesedése 2,8 százalékra csökkent 7,9 százalékról, az új operációs rendszer a Windows Phone 7 piaci sikerét még nem lehet megítélni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mobiltelefon piacot messze a finn Nokia vezeti az értékesítésekben, de előnye rohamos ütemben csökken. Részesedése a világpiaci forgalomban a tavalyi 36,78 százalékról az idei harmadik negyedévben már 28,2 százalékra zsugorodott. A három legnagyobb mobiltelefonkészülék-gyártó mindegyikének csökkent a piaci részesedése a harmadik negyedévben. A Samsung részesedése 19,6 százalékról 17,2 százalékra, az LG részesedése 10,3 százalékról 6,6 százalékra zsugorodott.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?