26 °C Budapest

Ennyit a banktitokról - gond nélkül belenéztek a bankszámlákba

2010. november 2. 11:02

Egy technikai hiba következtében idegen személyek titkos adataiba is belenézhettek a szlovák Tatra banka iPhone-os alkalmazását használó ügyfelei - tudósít egy szlovák hírportál.

A portál szerint az ügyfelek különösebb gond nélkül kideríthették mások számlaszámát, tranzakcióit, vagy az általuk vásárolt szolgáltatások és áruk részletes leírását. A hiba valószínűleg az alkalmazás és a szlovák Tatra banka szervereinek rossz összehangolása következtében keletkezett.

A pénzintézet a bejelentésre reagálva letiltotta az alkalmazás néhány funkcióját:

"Technikai hiba okozta a problémákat, most oldjuk meg őket. A felhasználóink ideiglenesen nem látják a számlamozgásokat, a számlán maradó összeg nagysága továbbra is látható" - jelentette ki Marína Smolková, a bank médiakapcsolatokért felelős menedzsere.

A pénzintézet szóvivője, Boris Gandel is megerősítette, hogy valóban történt adatszivárgás, arról viszont nem tudott tájékoztatást adni, hány számla adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe.

A Tatra banka októberben indította be az alkalmazást, amely az iPhone tulajdonosok számára lehetővé tette, hogy minden pénzügyi tranzakciójukat telefonjukon keresztül intézhessék.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kattints! Minden kgfb-hír egy helyen!

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?