Okostelefonok szinte ingyen - hatalmas a választék

2010. október 18. 04:42

Idén Magyarországot is elárasztották a különbőző típusú és márkájú okostelefonok. Elterjedésüket nagyban segítették az új technikai vívmányok lakossági piacra való bevezetése és a szélessávú netezési lehetőség megteremtése. A nagy mobil rengetegben megnéztük hol, mennyiért is lehet ilyen csúcstermékekhez hozzájutni. Akár már 690 forintért is hazavihetünk egy okostelefont.

Az okostelefonok közös ismertetője, hogy számítógépként is használhatjuk őket. Lehet velük e-maileket írni és fogadni, zenét-videót lejátszani. Saját operációs rendszerrel, internet böngészővel és kamerával rendelkeznek. Ezek a szuper eszközök rácsatlakoztathatóak számítógépre, televízióra esetenként nyomtatóra is.

Ezek a készülékek tehát egyfajta telefonálási funkcióval egybekötött mini számítógépek. Egyes típusoknak saját billentyűzete van, mások pedig érintőképernyővel rendelkeznek. Több eszközbe ültettek navigációs rendszert és üzleti levelezést segítő programokat, amelyek támogatják a word, txt és egyéb szöveges formátumú fájlok megnyitását. Valamint bővíthető, sok gigabájtos memóriával látták el tervezőik a készülékeket, ami által akár több ezer nevet is lehet tárolni bennük.

Természetesen vannak olyan olcsóbb kategóriás okostelefonok, amelyekbe nincs beépítve a fentebbi funkciók összessége, viszont minden gyártó cég legdrágább csúcsmodelljében megtalálható valamennyi fejlett alkalmazás. Az egyes hazai mobilforgalmazó vállalatok különféle csomagok keretében értékesítik csúcstelefonjaikat. Ezért érdemes az ár mellett megnézni például azt, hogy mennyi internetes adatforgalom jár a telefonhoz havonta, hány sms-t/mms-t lehet vele küldeni, illetve mennyit lehet ingyen lebeszélni az előfizetési tarifából.

Világviszonylatban hatalmas átrendeződés várható a csúcsmobilok piacán. Az iSuppli Corp. felmérése szerint az Androidos operációs rendszert használó telefonok kereslete megugrott az idei évben. Ennél fogva az a vállalat tudott erősödni versenytársaihoz képest, aki ilyen alkalmazású készülékeket dobott piacra. A Nokia 2010 második negyedévében növelni tudta részesedését, míg a RIM (Blackburry) és az Apple teret vesztett az Androidos termékekkel előrukkoló HTC, Samsung és Motorolaval szemben.

Forrás: iSuppli Corp.,Pénzcentrum.hu

A telefon márkája mellett nem árt szem előtt tartani kompatibilitását, szoftvereinek fejlettségét, frissíthetőségét és gyorsaságát sem. Az egyes forgalmazók feltöltős kártyás és előfizetős csomagokban is kínálják készülékeiket. A lentebbi táblázatokból kiderül, melyek a legolcsóbb és legdrágább prémium mobilok a három nagyvállalat bolti kínálatában (internetes vásárlás esetén pár ezer forint kedvezményre lehet pluszban számítani).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: Pénzcentrum.hu saját gyűjtés (2010.10.12.)

Amint a táblázatból látszik már ezer forint alatt hozzájuthatunk egyes típusokhoz hűségnyilatkozat fejében.

Forrás: Pénzcentrum.hu saját gyűjtés (2010.10.12.)

Jelenleg a legdrágább készüléknek az Apple terméke számít, ami majdnem negyedmillió forintba kerül.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?