29 °C Budapest

Botrányos Lidl-nyitás: káosz és dühös tömeg

2010. november 8. 12:02

Európában terjeszkedik a Lidl: a német diszkontlánc hétvégén hét boltot adott át Cipruson. Az áruházlánc bődületes pénzeket költött reklámkampányra, de persze a botrány sem maradt el.

Tovább terjeszkedik a Lidl: a német diszkontlánc múlt csütörtökön hét üzletet adott át a Ciprusi Köztársaságban, és várhatóan még kettő nyílik ebben a hónapban. Elemzők agresszívnek minősítették a gyors terjeszkedést, a Lidl ugyanis alacsony áraival komoly hatással lehet a piac többi szereplőjére, elsősorban a kisboltokra.

A diszkontlánc szándékainak komolyságát jelzi, hogy 1,2 millió eurót (340 millió forint) költöttek reklámkampányra az elmúlt hetekben. Az üzletlánc tájékoztatása szerint 450 embert foglalkoztatnak majd, átlagosan 1100 eurós (302 ezer forint) bruttó kezdő fizetéssel. Nagyobb térképre váltás

A boltok nyitása azonban nem ment zökkenőmentesen. A Cyprus Mail című napilap egyenesen káoszról számolt be az egyik nicosiai üzletnél. A boltban hatalmas tömeg gyűlt össze, így a biztonsági személyzet lezárta a bejáratot, és egy ideig nem engedtek be új vevőket. A tömegben összegyűlt helybéliek természetesen nehezményezték a helyzetet, A pénztáraknál fél órás sorok alakultak ki, a bevásárlókocsik pillanatok alatt elfogytak. A parkoló zsúfolásig megtelt, a szabad helyet kereső autósok miatt a környéken komoly dugók alakultak ki.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?