14 °C Budapest

Százmilliós(!) büntetés a Lidl-nek és a Penny-nek: ezért fizetnek

2010. október 15. 10:02

A Lidl-nek 155(!) millió, a Penny Marketnek 109(!) millió forint bírságot kell fizetnie tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára szerint más üzletláncok ellen is folynak vizsgálatok.

Az államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a Penny Market Kft.-nél két vélelmezett tisztességtelen forgalmazói magatartást vizsgáltak. Ezek közül csak az átvételt követő 30 napon túli beszállítói számlakifizetést minősítették tisztességtelen forgalmazói magatartásnak. Ezért 109 millió forint termékpálya-felügyeleti bírságot szabtak ki.

A Lidl Magyarország Bt.-nél négy jogcímet vizsgáltak az ellenőrök: ezek közül három esetben állapítottak meg tisztességtelen forgalmazói magatartást. A cég egyrészt úgynevezett fix bónuszt követelt a beszállítóktól, továbbá az üzletszabályzatban nem meghatározott mértékű volt a minőségellenőrzéssel kapcsolatos maximális díjtétel, valamint a 30 napon túli fizetés is problémát okozott. Ezért összesen 155 millió forint termékpálya-felügyeleti bírságot róttak ki a betéti társaságra.

A fentebb említetteken kívül még hat kiskereskedelmi lánc ellen folynak vizsgálatok, azonban ezek esetében nem született még döntés. Kardeván Endre hangsúlyozta, hogy a múltban nem történtek a tisztességtelen forgalmazói magatartással kapcsolatos komolyabb intézkedések. Az államtitkár reméli, hogy a mostani hatósági fellépések eredményeképpen egyre ritkábban élnek majd erőfölényükkel a nagy áruházláncok.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem