Így nyit az új pesti pláza

2010. október 27. 11:02

Ma nyit 2010 egyetlen új magyar plázája: a Corvin Bevásárlóközpont Budapest 8. kerületében, a Corvin mozi mögött várja a vevőket. Természetesen a Pénzcentrum.hu is a helyszínen volt.

FRISS! Senki nem akarja megrohamozni az Electro World-öt! Részletek lejjebb.


Fotók: Pénzentrum.hu


Mint arról tegnapi cikkünkben beszámoltunk, a Corvin Bevásárlóközpont az egyetlen 2010-ben nyíló pláza Budapesten, sőt, egész Magyarországon. A fejlesztők várakozásai szerint az új központ népszerűségét nagyban befolyásolja majd, hogy tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen fekszik: a 3-as metró Ferenc körúti állomása, valamint a 4-es, 6-os villamosok megállója is ideális közelben található. Az autóval érkezőket 1200 férőhelyes parkoló várja.

Bérlők a Corvin Bevásárlóközpontban
CBA, Alexandra, basys.net, Béres Egészségtár, Bijou Brigitte, Butlers, C&A, Cosmos City, Deichmann, dm, Electro World, Gas, H&M, Hervis, Horváth Cipő, Játék Box, Jeans Club, Kenvelo, Levi's, LOccitane, Mango, Müller, New Yorker, Okaidi, Orex, Orsay, Pirex, Promod, Reserved,Tally Weijl, Tatuum, Tamaris, Vision Express, Woodoo és az Yves Rocher.


A Pénzcentrum.hu által megkérdezett ingatlanpiaci szakértők szerint egyelőre ugyanis nincs meg a környéken a szükséges vásárlóerő, az üzletek számából és összetételéből pedig arra következtethetünk, hogy az új áruház inkább lokális bevásárlóközpontként fog funkcionálni.

A tulajdonos szerint az üzletház jelenleg 80%-os kihasználtsággal rendelkezik: mi a helyszínen úgy látjuk, hogy sok a kiadatlan üzlethelyiség, főleg a legfelső emeleten. Ezt különböző megoldásokkal -például speciális kirakatdíszítéssel- próbálják palástolni.

Tegnap Nagy Éva, az áruház igazgatója mesélt a sajtó képviselőinek arról, hogy vajon akkor, amikor a konkurenciánál minden megtalálható ami náluk is, miben lesz mégis más az új üzletház. Véleménye szerint a konkurencia ugyan mindent lefed, bérlői mix, tisztaság, szolgáltatás tekintetében, de személyes kapcsolatok és a közvetlen kommunikáció, valamint a számtalan egyéb, ingyenes kényelmi szolgáltatás, az eltérő mentalitás és az attitűd azok a dolgok, amik megkülönböztetik őket versenytársaiktól.

Többek között a kiszolgáló személyzet minden tagja, a takarító személyzet, a biztonsági szolgálat, a hoszteszek és minden alkalmazott speciális kommunikációs képzésben vettek részt, továbbá egyedi, a bevásárlóközpont színvilágát tükröző, vidám formaruhát is viselnek, amit manapság kifejezetten trendinek számító USE divatcsapat tervezett. A vásárlóközönségnek nyújtott ingyenes szolgáltatások között említette a taxi rendelést, az ivókutakat, a reggeli thai chi és jóga foglakozást, kerekesszék bérlést, és sok egyéb szolgáltatás mellett a nem elhanyagolható ingyenes wi-fi elérést az üzletház teljes területén.


Fotók: Pénzentrum.hu


Leértékelések, visszaszámlálások

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Pénzcentrum.hu helyszíni tudósítójának beszámolója szerint ma délelőtt meglehetősen sokan keresték fel a Corvin Bevásárlóközpontot, de a korábban (pl. Aréna Plaza) megszokott nyitási tumultus elmaradt. A bejáratnál teával és kávéval kínálták a betérőket.  A legnagyobb tömeg a H&M bejáratánál alakult ki: a ruházati üzlet ajtajai rövid visszaszámlálást követően nyíltak meg a vásárlók előtt.

Több boltban is 15-20%-os leértékelésekkel várják a vevőket, ugyanakkor vannak olyan üzletek, amelyek nem készültek el 100%-ban a mai megnyitóra.

Fél 12-kor a legnagyobb tömeget a Hervisnél találtuk. A vevők többsége cipősdobozokkal jön ki a boltból. Az alsó szinten található CBA-ban lézengtek a vevők, pedig kóstoltatás és sok eladó várja őket.

 

Fotók: Pénzentrum.hu


Meglepő, de az Electro Worldben alig vannak vásárlók, így minden jel szerint elmaradnak a várt tömegjelenetek. Egy éve Miskolcon az elektronikai áruházba a nyitónapon 15 ezer vásárlót vártak, a 9 órai nyitás előtt már több száz vásárló állt sorban a Szentpéteri kapu bevásárlóközpont bejáratánál. Kicsivel később a tömeg nyomásától megrepedt a bejáratnál található álmennyezet és majdnem kitört a két elektromos biztonsági kapu.

Az első magyarországi Electro World 2002-es nyitásakor gyakorlatilag ostromállapot alakult ki a budaörsi áruház környékén, mivel a több ezer, olcsó mosógépre és porszívóra vágyó vásárló gyakorlatilag megrohamozta a helyszínt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?