1 °C Budapest

Így nyit az új pesti pláza

2010. október 27. 11:02

Ma nyit 2010 egyetlen új magyar plázája: a Corvin Bevásárlóközpont Budapest 8. kerületében, a Corvin mozi mögött várja a vevőket. Természetesen a Pénzcentrum.hu is a helyszínen volt.

FRISS! Senki nem akarja megrohamozni az Electro World-öt! Részletek lejjebb.


Fotók: Pénzentrum.hu


Mint arról tegnapi cikkünkben beszámoltunk, a Corvin Bevásárlóközpont az egyetlen 2010-ben nyíló pláza Budapesten, sőt, egész Magyarországon. A fejlesztők várakozásai szerint az új központ népszerűségét nagyban befolyásolja majd, hogy tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen fekszik: a 3-as metró Ferenc körúti állomása, valamint a 4-es, 6-os villamosok megállója is ideális közelben található. Az autóval érkezőket 1200 férőhelyes parkoló várja.

Bérlők a Corvin Bevásárlóközpontban
CBA, Alexandra, basys.net, Béres Egészségtár, Bijou Brigitte, Butlers, C&A, Cosmos City, Deichmann, dm, Electro World, Gas, H&M, Hervis, Horváth Cipő, Játék Box, Jeans Club, Kenvelo, Levi's, LOccitane, Mango, Müller, New Yorker, Okaidi, Orex, Orsay, Pirex, Promod, Reserved,Tally Weijl, Tatuum, Tamaris, Vision Express, Woodoo és az Yves Rocher.


A Pénzcentrum.hu által megkérdezett ingatlanpiaci szakértők szerint egyelőre ugyanis nincs meg a környéken a szükséges vásárlóerő, az üzletek számából és összetételéből pedig arra következtethetünk, hogy az új áruház inkább lokális bevásárlóközpontként fog funkcionálni.

A tulajdonos szerint az üzletház jelenleg 80%-os kihasználtsággal rendelkezik: mi a helyszínen úgy látjuk, hogy sok a kiadatlan üzlethelyiség, főleg a legfelső emeleten. Ezt különböző megoldásokkal -például speciális kirakatdíszítéssel- próbálják palástolni.

Tegnap Nagy Éva, az áruház igazgatója mesélt a sajtó képviselőinek arról, hogy vajon akkor, amikor a konkurenciánál minden megtalálható ami náluk is, miben lesz mégis más az új üzletház. Véleménye szerint a konkurencia ugyan mindent lefed, bérlői mix, tisztaság, szolgáltatás tekintetében, de személyes kapcsolatok és a közvetlen kommunikáció, valamint a számtalan egyéb, ingyenes kényelmi szolgáltatás, az eltérő mentalitás és az attitűd azok a dolgok, amik megkülönböztetik őket versenytársaiktól.

Többek között a kiszolgáló személyzet minden tagja, a takarító személyzet, a biztonsági szolgálat, a hoszteszek és minden alkalmazott speciális kommunikációs képzésben vettek részt, továbbá egyedi, a bevásárlóközpont színvilágát tükröző, vidám formaruhát is viselnek, amit manapság kifejezetten trendinek számító USE divatcsapat tervezett. A vásárlóközönségnek nyújtott ingyenes szolgáltatások között említette a taxi rendelést, az ivókutakat, a reggeli thai chi és jóga foglakozást, kerekesszék bérlést, és sok egyéb szolgáltatás mellett a nem elhanyagolható ingyenes wi-fi elérést az üzletház teljes területén.


Fotók: Pénzentrum.hu


Leértékelések, visszaszámlálások

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A Pénzcentrum.hu helyszíni tudósítójának beszámolója szerint ma délelőtt meglehetősen sokan keresték fel a Corvin Bevásárlóközpontot, de a korábban (pl. Aréna Plaza) megszokott nyitási tumultus elmaradt. A bejáratnál teával és kávéval kínálták a betérőket.  A legnagyobb tömeg a H&M bejáratánál alakult ki: a ruházati üzlet ajtajai rövid visszaszámlálást követően nyíltak meg a vásárlók előtt.

Több boltban is 15-20%-os leértékelésekkel várják a vevőket, ugyanakkor vannak olyan üzletek, amelyek nem készültek el 100%-ban a mai megnyitóra.

Fél 12-kor a legnagyobb tömeget a Hervisnél találtuk. A vevők többsége cipősdobozokkal jön ki a boltból. Az alsó szinten található CBA-ban lézengtek a vevők, pedig kóstoltatás és sok eladó várja őket.

 

Fotók: Pénzentrum.hu


Meglepő, de az Electro Worldben alig vannak vásárlók, így minden jel szerint elmaradnak a várt tömegjelenetek. Egy éve Miskolcon az elektronikai áruházba a nyitónapon 15 ezer vásárlót vártak, a 9 órai nyitás előtt már több száz vásárló állt sorban a Szentpéteri kapu bevásárlóközpont bejáratánál. Kicsivel később a tömeg nyomásától megrepedt a bejáratnál található álmennyezet és majdnem kitört a két elektromos biztonsági kapu.

Az első magyarországi Electro World 2002-es nyitásakor gyakorlatilag ostromállapot alakult ki a budaörsi áruház környékén, mivel a több ezer, olcsó mosógépre és porszívóra vágyó vásárló gyakorlatilag megrohamozta a helyszínt.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem