36 °C Budapest

Nyit a legújabb pesti pláza: akciók a láthatáron

2010. október 26. 04:22

A tavaly novemberben átadott Allee óta nem történt újabb üzletközpont-avatás a fővárosban. A csaknem egyéves fejlesztési stop most megtörni látszik: szerdán új bevásárlóközpont nyílik Budapesten.

Magyarország jelenleg a 23. helyen áll Európában a várható bevásárlóközpont fejlesztések tekintetében: hazánkban 2010. első félévében nem történt bevásárlóközpont átadás. A budapesti piacon jelenleg öt, ténylegesen kivitelezés alatt lévő, 5 ezer négyzetmétert meghaladó kiskereskedelmi fejlesztéssel találkozhatunk: Corvin Bevásárlóközpont, VÁCI11, KÖKI Terminál, Europeum, CET.

Szerdán nyit a Corvin

A hivatalosan szerdán nyíló Corvin Bevásárlóközpont Budapest 8. kerületében, a Corvin mozi mögött helyezkedik el. Az áruház szerves része egy lényegesen szélesebb körű városrehabilitációs fejlesztésnek, az ún. Corvin Promenád projektnek, amely 22 hektárnyi fejlesztési területet fed le és Budapest városi megújulásában jelentős szerepet játszik. A projekt a terület esztétikai minőségét, lakhatóságát és az élet és munka általános minőségét igyekszik javítani.

 


A fejlesztők várakozásai szerint az új pláza népszerűségét nagyban befolyásolja majd, hogy tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen fekszik: a 3-as metró Ferenc körúti állomása, valamint a 4-es, 6-os villamosok megállója is ideális közelben található. Az autóval érkezőket 1200 férőhelyes parkoló várja.

A Pénzcentrum.hu által megkérdezett ingatlanpiaci szakértők szerint a kezdeti fokozott érdeklődés- az újdonság varázsa miatt- borítékolható. A hosszú távú siker azonban kérdőjeles: egyelőre ugyanis nincs meg a környéken a szükséges vásárlóerő, az üzletek számából és összetételéből pedig arra következtethetünk, hogy a Corvin inkább lokális bevásárlóközpontként fog funkcionálni. Amikor azonban néhány év múlva a környéken épülő lakások benépesülnek, a Corvin Bevásárlóközpont is megtalálhatja stabil vevőkörét.  

Milyen üzletek lesznek?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bevásárlóközpont teljes területe 65 ezer négyzetméter alapterületű. A 34 600 kiadható kiskereskedelmi területből 3600 négyzetmétert egy CBA Prima foglal majd el, így gyakorlatilag ez lesz a pesti belváros legnagyobb területű szupermarketje. A legnagyobb alapterületű üzletek várhatóan az ElectroWorld, a C&A, a Hervis és az Alexandra lesznek.

Ez a hipermarket adó első eredménye - Kattints!

A Pénzcentrum.hu információi szerint a létesítmény bő 50 üzlettel és mintegy 10 étteremmel nyit, amelyek valószínűsíthetően leginkább a középosztály vásárlóerejére és pénztárcájára számítanak. Olyan hálózatokkal találkozhatunk, mint a Levi's, a Mango, a Jeans Club, a Deichmann, a New Yorker, a Reserved, az Orsay, a Tatuum, vagy az Office Shoes. Természetesen mindhárom mobilszolgáltató is megtalálható lesz majd a Corvinban. Az étteremszinten helyet kap többek között a PizzaHáz, a Subway és a Daps magyaros étterem is. Az éttermeknél ingyenes WiFi-t használhatnak a betérők, akiket kívül díjmentesen igénybe vehető számítógépek és konnektorok is várnak.

Akciókkal nyit

A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy értesült, a szerdai nyitást komoly akciók kísérik. Az már most biztosan tudható, hogy a Hervis komoly kedvezményekkel nyit majd, és azt sem nehéz megjósolni, hogy az ElectroWorld -szokásához híven- szintén tömegeket vonz majd. Úgy tudjuk, több üzlet a hétvégén is fenntartja majd az akciókat. Újonnan nyíló üzletben a T-Mobile nyitási okostelefon-akcióval várja ügyfeleit. Az első 50 vásárló 50%-os kedvezménnyel veheti meg az akcióban résztvevő háromféle okostelefon egyikét.

Információink szerint a bevásárlóközpont egy különleges "bevásárlói élményprogrammal" várja a vevőket: úgynevezett "quality managerek" segítenek a vásárlók eligazításban, sőt, akár szatyraikat is viszik majd helyettük...

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?