13 °C Budapest

Nyit a legújabb pesti pláza: akciók a láthatáron

2010. október 26. 04:22

A tavaly novemberben átadott Allee óta nem történt újabb üzletközpont-avatás a fővárosban. A csaknem egyéves fejlesztési stop most megtörni látszik: szerdán új bevásárlóközpont nyílik Budapesten.

Magyarország jelenleg a 23. helyen áll Európában a várható bevásárlóközpont fejlesztések tekintetében: hazánkban 2010. első félévében nem történt bevásárlóközpont átadás. A budapesti piacon jelenleg öt, ténylegesen kivitelezés alatt lévő, 5 ezer négyzetmétert meghaladó kiskereskedelmi fejlesztéssel találkozhatunk: Corvin Bevásárlóközpont, VÁCI11, KÖKI Terminál, Europeum, CET.

Szerdán nyit a Corvin

A hivatalosan szerdán nyíló Corvin Bevásárlóközpont Budapest 8. kerületében, a Corvin mozi mögött helyezkedik el. Az áruház szerves része egy lényegesen szélesebb körű városrehabilitációs fejlesztésnek, az ún. Corvin Promenád projektnek, amely 22 hektárnyi fejlesztési területet fed le és Budapest városi megújulásában jelentős szerepet játszik. A projekt a terület esztétikai minőségét, lakhatóságát és az élet és munka általános minőségét igyekszik javítani.

 


A fejlesztők várakozásai szerint az új pláza népszerűségét nagyban befolyásolja majd, hogy tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen fekszik: a 3-as metró Ferenc körúti állomása, valamint a 4-es, 6-os villamosok megállója is ideális közelben található. Az autóval érkezőket 1200 férőhelyes parkoló várja.

A Pénzcentrum.hu által megkérdezett ingatlanpiaci szakértők szerint a kezdeti fokozott érdeklődés- az újdonság varázsa miatt- borítékolható. A hosszú távú siker azonban kérdőjeles: egyelőre ugyanis nincs meg a környéken a szükséges vásárlóerő, az üzletek számából és összetételéből pedig arra következtethetünk, hogy a Corvin inkább lokális bevásárlóközpontként fog funkcionálni. Amikor azonban néhány év múlva a környéken épülő lakások benépesülnek, a Corvin Bevásárlóközpont is megtalálhatja stabil vevőkörét.  

Milyen üzletek lesznek?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bevásárlóközpont teljes területe 65 ezer négyzetméter alapterületű. A 34 600 kiadható kiskereskedelmi területből 3600 négyzetmétert egy CBA Prima foglal majd el, így gyakorlatilag ez lesz a pesti belváros legnagyobb területű szupermarketje. A legnagyobb alapterületű üzletek várhatóan az ElectroWorld, a C&A, a Hervis és az Alexandra lesznek.

Ez a hipermarket adó első eredménye - Kattints!

A Pénzcentrum.hu információi szerint a létesítmény bő 50 üzlettel és mintegy 10 étteremmel nyit, amelyek valószínűsíthetően leginkább a középosztály vásárlóerejére és pénztárcájára számítanak. Olyan hálózatokkal találkozhatunk, mint a Levi's, a Mango, a Jeans Club, a Deichmann, a New Yorker, a Reserved, az Orsay, a Tatuum, vagy az Office Shoes. Természetesen mindhárom mobilszolgáltató is megtalálható lesz majd a Corvinban. Az étteremszinten helyet kap többek között a PizzaHáz, a Subway és a Daps magyaros étterem is. Az éttermeknél ingyenes WiFi-t használhatnak a betérők, akiket kívül díjmentesen igénybe vehető számítógépek és konnektorok is várnak.

Akciókkal nyit

A Pénzcentrum.hu piaci forrásokból úgy értesült, a szerdai nyitást komoly akciók kísérik. Az már most biztosan tudható, hogy a Hervis komoly kedvezményekkel nyit majd, és azt sem nehéz megjósolni, hogy az ElectroWorld -szokásához híven- szintén tömegeket vonz majd. Úgy tudjuk, több üzlet a hétvégén is fenntartja majd az akciókat. Újonnan nyíló üzletben a T-Mobile nyitási okostelefon-akcióval várja ügyfeleit. Az első 50 vásárló 50%-os kedvezménnyel veheti meg az akcióban résztvevő háromféle okostelefon egyikét.

Információink szerint a bevásárlóközpont egy különleges "bevásárlói élményprogrammal" várja a vevőket: úgynevezett "quality managerek" segítenek a vásárlók eligazításban, sőt, akár szatyraikat is viszik majd helyettük...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem